Is jouw tuin al klaar voor de zomer?

12/05/2022
317
tuin klaarmaken

De eerste paar mooie dagen zijn al geweest, heerlijk! De weersvoorspellingen in Nederland voor komende week zien er ook goed uit. Het wordt namelijk heerlijk, zonnig weer. De zomer staat weer voor de deur. Tijdens deze zomerse dagen wordt er natuurlijk weer een hoop tijd doorgebracht in de tuin. Heerlijk met familie of vrienden barbecueën of heerlijk zonnebaden. Maar is jouw tuin zomer klaar? Heb jij alles in de tuin staan om te genieten van het prachtige weer of moet je toch nog wat tuinmeubelen kopen?

Neem een kijkje naar je gazon

Wanneer je een gazon in de tuin hebt liggen is het verstandig om deze even de nodige aandacht te geven. De kans is groot dat je gazon er wel eens beter bij heeft gelegen. Hoe zorg je ervoor dat je gazon er weer groen uit komt te zien?

Begin allereerst met het maaien van het gras. Het gazon ziet er na het maaien net zo fris uit als jouw haren na een bezoekje aan de kapper. We raden aan het gras pas te maaien wanneer het ’s nachts niet meer vriest. De ideale hoogte van het gras in de zomer is zo’n 3,5 tot 4,5 centimeter.

In de maanden juni en juli is het dé periode om gras bij te zaaien. Het duurt dus nog even voordat je kunt gaan zaaien. Koop wat zaadjes en vul de kale plekken van jouw gazon op. Binnen een mum van tijd zal je gazon er weer uitzien als een geheel.

Snoeien maar!

We raden je aan om dorre takken te verwijderen uit je planten en heg. Op deze manier geef je de plant weer de kans om op te bloeien. Veel mensen denken dat snoeien alleen in de herfst en de winter kan, maar snoeien in de zomer heeft ook zo zijn voordelen.

Voordeel van snoeien in de zomer is dat de planten volop in de groei staan. Dat zorgt ervoor dat ‘snoeiwonden’ sneller helen en de plant minder snel rot.

Fleur je tuin op

Je tuin ziet er na deze klusjes weer piekfijn uit. Neem je genoegen met hoe jouw tuin er nu uitziet of ga je een stapje verder? Tijdens de klusjes in de tuin heb je laten zien dat je wel degelijk over groene vingers beschikt. Waarom zorg je niet voor wat extra’s in jouw tuin.

Zet wat nieuwe plantjes in de tuin. Deze worden vooral in de lente in de tuin geplant. Zorg dat deze plantjes tijdens de warme dagen wat extra water krijgen. De wortels zijn namelijk nog niet zo lang en halen water dus moeilijker uit de grond.

Genieten maar

Nu je tuin er weer helemaal tip top uitziet wil je natuurlijk het liefst zo veel mogelijk in de tuin zitten. Je wilt trots kunnen zijn op het werk dat jij hebt verricht om de tuin in orde te maken. Een goede tuinset mag dus niet ontbreken in de tuin. Neem bijvoorbeeld een heerlijke bank waar jij heerlijk kan genieten van jouw mooie tuin.

Lees ook:  Dieren zijn belangrijk op aarde

Recent

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

Het beste bedrijfsuitje organiseren deze zomer

Terra Management Search: 25 jaar van excellente leiderschapsbemiddeling

Hoe is de Bitcoin halving verlopen?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings