Jezelf leren verdedigen middels martial art

13/11/2021
309
martial art

Je mag tegenwoordig jezelf altijd verdedigen als er direct gevaar om de hoek komt kijken. Als er direct geweld tegen je gebruikt wordt dan mag je jezelf verdedigen om dit geweld te stoppen. Je moet hierbij wel altijd opletten dat de zelfverdediging op de juiste wijze en in beperkte mate wordt gebruikt. Om je een indicatie te geven van wat hier wordt gezegd: als iemand je schopt, mag je hem of haar niet doodschieten. Het geweld dat je gebruikt moet dus altijd in verhouding staan met wat je eventueel wordt aangedaan. Je kunt jezelf tegenwoordig goed verdedigen met behulp van martial art. Dit is niet alleen handig om jezelf te leren verdedigen tegen direct geweld op straat, maar ook om nog een aantal andere redenen.

Martial art

Martial art is een vorm van vechtsport voor jong en oud. Martial art wordt ook wel MMA genoemd. MMA staat voor Mixed Martial Arts en is een vechtsport waarbij verschillende andere vechtsporten gecombineerd worden. Onder martial art vallen ook vechtsporten als brazilian jiu-jitsu, grappling en capoeira. Brazilian jiu-jitsu is een vechtsport die zich specialiseert in het vechten op de grond. Grappling is een mix tussen worstelen, judo en jiu-jitsu. Als laatste is capoeira een vechtsport die gepaard gaat met muziek. Muziek geeft energie en richting aan de twee spelers die elkaar in het midden in een cirkel uitdagen. We zullen er nog iets dieper op ingaan.

Jiu-Jitsu

De Brazilian Jiu-Jitsu is dus een sport die zich specialiseert in het vechten op de grond. Het doel ervan is om de tegenstander naar de grond te halen en hem of haar in een dominante positie te controleren. Vervolgens kun je hem of haar middels verwurging of een klem tot overgave dwingen. De focus ligt op techniek.

Grappling

Dit is een mix tussen meerdere vechtsporten. Het is de bedoeling dat hier niet wordt gestoten of getrapt, maar dat er gewerkt wordt met verschillende technieken. Het doel is uiteindelijk om een fysiek voordeel te krijgen ten opzichte van de tegenstander.

Capoeira

Deze vechtsport heeft haar eigen unieke lichaamstaal. Twee spelers dagen elkaar uit in een ring en de andere spelers maken muziek. Dit wordt de Roda genoemd. Het is een soepele aanval, die wordt ontweken door mee te draaien of te duiken. Je moet slim en creatief spelen om je tegenstander klem te zetten of onderuit te halen.

Waarom?

Het is belangrijk dat je jezelf leert verdedigen tegenwoordig. Het kan je zoals net gezegd helpen om jezelf te verdedigen tegen direct geweld op straat. Jezelf leren verdedigen kan je daarnaast ook een hoop zelfvertrouwen geven en kan je mentaal sterker laten voelen. Ook kan het je stress en spanning in je dagelijks leven wegnemen. Doordat je elke week getraind wordt en je hier gaat vechten kan dit ontspannend werken.

Lees ook:  Meest voorkomende aandoeningen in Nederland

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

┬ę Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings