Koemelkallergie: Het komt steeds vaker voor

28/03/2022
293
koemelkallergie

Het komt steeds vaker voor dat mensen last hebben van een koemelkallergie, wel ongeveer 2% van de Nederlandse bevolking heeft last van lactose-intolerantie of klachten. Dat is natuurlijk best een vervelende allergie aangezien melk in veel gerechten en producten zit zoals lasagne, pannenkoeken, kaas en yoghurt. Bij een koemelkallergie reageert je lichaam niet goed op de eiwitten die in de melk zitten, je afweersysteem stoot dan die stoffen af.

Hoe weet je dat je een koemelkallergie hebt?

Het kan best zijn dat je er nog niet achter bent gekomen dat je een melkallergie hebt. Meestal kom je hier wel op een vroege leeftijd achter, maar heb je toch twijfels omdat je niet zo vaak melk drinkt, maar als je melk drinkt er rare bijwerkingen in je lichaam zijn? Dan raden wij aan om er onderzoek naar te doen! Als je al “koemelkallergie volwassenen” op Google zoekt, krijg je al veel websites die jou vertellen wat de symptomen zijn bij een melkallergie. Een koemelkallergie bij volwassenen én kinderen kan huidklachten veroorzaken zoals netelroos, galbulten en oedeem. Door een melkallergie kun je ook maagdarmklachten krijgen, zoals misselijkheid, overgeven, darmkampen en buikpijn. Als je vaker moet hoesten, niezen of last hebt van je keel, kan het ook zijn dat je een koemelkallergie hebt. Het uit zich in verschillende manieren, misschien wel op zo’n manieren dat je het zelf niet door hebt dat de klachten door melk komen. Mocht je een paar klachten zoals deze ervaren bij het in aanraking komen met melk, dan adviseren wij je om contact op te nemen met je huisarts.

Melkvervangers

Wil je toch graag genieten van melk? Dan kun je melkvervangers proberen. Dit is melk waar dan de stoffen niet in zitten waar jou lichaam normaal dan verkeerd op reageert. Sojamelk bijvoorbeeld komt qua samenstelling het meest overheen met halfvolle melk, dit zou je dus kunnen uitproberen of dit wel voor jou lichaam werkt. Ben niet getreurd als je hier ook niet tegen kan, je kunt dan nog amandelmelk proberen. Amandelmelk is zeer smaakvol en word gemaakt van gemalen amandelen en water. Rijst- en havermelk wordt het zelfde gemaakt als amandelmelk, hierbij wordt het ingrediënt gemalen en met water samengevoegd.

Lees ook:  Nog steeds moeten huishoudens waterleidingen vervangen

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings