‘Needle Spiking’: de nieuwe vorm van drogeren

16/06/2022
314
Maastricht taxi

‘Needle Spiking’ is de nieuwe vorm van drogeren tijdens het uitgaan onder jongeren. Je zult er misschien al wel over gehoord hebben, dat jongeren op de dansvloer worden geïnjecteerd met een vloeibare drugs. Afgelopen weken zijn er een paar meldingen geweest dat men stiekem gedrogeerd werd. Wanneer het gebeurt, heb je het niet door, maar wanneer je het begint te voelen is het al te laat.

Maastricht taxi

Injectienaalden

Er zijn jongeren die uitgaan in Maastricht bijvoorbeeld en dan de Maastricht taxi bestellen om veilig thuis te komen, dat is ook waar ouders zich om druk maken, dat hun kind niet veilig thuis komt. Jongeren horen het altijd van hun ouders voordat ze uitgaan: “Kijk uit en pas op je drankje!”. Dat werd altijd gezegd vanwege de toenmalige manier van drogeren. Wanneer je even niet op je drankje lette, kon het zo zijn dat iemand er wat in gooit. Dat kan GHB zijn, ketamine of een andere illegale drug of slaapmiddel. Nu horen we over het drogeren met injectienaalden wat eigenlijk altijd in de club kan gebeuren, ook al let je erg op.

Soort drugs

Wat we tot nu toe weten over de drugs die in de injectienaalden zitten is dat het in ieder geval geen GHB kan zijn, aangezien dit dan in een grote hoeveelheid vloeistof moet worden ingespoten, en dit kan bijna niet opmerkelijk gedaan worden. GHB is dan ook een stroperige vloeistof wat moeilijk door de naald zal gaan. In het Verenigd Koninkrijk zijn soortgelijke incidenten gebeurd met diverse typen benzodiazepine. Van deze stof wordt men slaperig en suf. Deze stoffen zijn dan wel niet in het bloed gevonden bij de gedrogeerde, het kan dus ook iets anders zijn, wat precies is nog niet duidelijk.

Maastricht taxi

Slachtoffers

Misschien heb je de filmpjes al op TikTok, een social media platform, gezien waar slachtoffers foto’s delen over de gebeurtenis. Zo deelt een meisje genaamd Marit Julia haar verhaal en foto’s waar ze laat zien waar ze geprikt is geworden op haar lichaam. Ook liet ze foto’s zien in de TikTok dat ze in het ziekenhuis ligt en hoe er een beetje bloed op haar outfit zat waar de naald werd geïnjecteerd. Een van de slachtoffers vertelde dat ze opeens een half uur later op het vliegveld in Schiphol stond, ze bankpasjes, AirPods, en haar rijbewijs kwijt was terwijl ze zich er niks meer van kon herinneren. Zij is uiteindelijk naar de huisarts gegaan waar ze een injectiewond hebben ondervonden op haar lichaam. Op dit moment zijn er een handvol slachtoffers die aangifte hebben gedaan.

Lees ook:  Locerin: een nieuw haarmiddel in opkomst

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings