Meer tijd voor je hobby’s, huis en tuin

23/11/2020
271
puzzel

Door de corona crisis spenderen meer mensen hun tijd thuis door. Vakantiegeld gaat dit jaar niet op aan vakantie maar aan andere dingen. Zo wordt er meer geld uitgegeven aan hobby’s. Ook wordt er meer geld geïnvesteerd in het huis en de tuin. Een groot gedeelte van de mensen in Nederland voelen daadwerkelijk de coronacrisis in de portemonnee. Er is echter ook een groot gedeelte die niks van de corona crisis voelt. Mensen met een vaste baan kregen gewoon hun loon doorbetaald. Van dit maandsalaris blijft er uiteindelijk meer over. Het is namelijk niet mogelijk om geld uit te geven aan de film, uiteten of een weekendje weg. Dat geld wat overblijft wordt gespendeerd aan hobby’s en klussen in het huis en tuin.

Meer geld aan hobby’s

Het lijkt erop dat er meer geld uitgegeven wordt aan hobby’s. Zo zag je al dat de omzet van de verkoop van puzzels de afgelopen maanden omhoog zijn geschoten. Ook worden er veel nieuwe hobby’s opgepakt. Denk maar eens aan schilderen. De verkoop van verf en penselen zijn een stuk omhoog gegaan. Dit komt omdat mensen niet thuis stil willen zitten en niks doen. Mensen proberen steeds meer nieuwe hobby’s uit. Dit omdat er nu meer tijd voor beschikbaar is dan dat er in eerste instantie voor was. Daarom beginnen steeds meer mensen aan een nieuwe hobby waar eerst geen tijd voor was.

schilderen

Opknappen huis en tuin

Veel geld wordt ook besteed aan het opknappen van het huis en de tuin. Kijk maar eens naar de bouwmarkten, daar was het de afgelopen maanden top drukte. Ongeveer 10 procent van de mensen zegt vakantiegeld te gebruiken voor verbouwing. Dat is een stijging van 2 procent ten opzichte van de 8 procent die het vakantiegeld hiervoor vorige jaar gebruikte. Keukens en badkamers worden veel opgeknapt tijdens deze periode. Verbouwers van badkamers en keukens zitten helemaal vol. Ook was er veel vraag naar zwembaden. Doordat mensen niet op vakantie konden gaan willen mensen doormiddel van een zwembad toch een vakantiegevoel krijgen. Ook daar is het topdrukte, vooral omdat er moeilijk aan materiaal gekomen kan worden.

Lees ook:  Steeds meer hoeveniers in Nederland

Recent

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

Het beste bedrijfsuitje organiseren deze zomer

Terra Management Search: 25 jaar van excellente leiderschapsbemiddeling

Hoe is de Bitcoin halving verlopen?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings