Vijf keer bijzondere architectuur in de wereld

10/08/2021
466
louvre

De wereld zit vool met bijzondere gebouwen. Zo hebben we gigantische wolkenkrabbers in New York en Abu Dhabi , en hebben we bijzonder mooie resten van het Romeinse en Griekse tijdperk in Italië en Griekenland. Het behandelen van al deze kunstwerken, zou heel veel tijd kosten. Hier is dus geen beginnen aan en daarom hebben we in deze blog 5 voorbeelden van bijzondere architectuur over de wereld verzameld.

Kubuswoningen in Rotterdam

We beginnen deze blog lekker dichtbij in eigen land. In Rotterdam staat namelijk een bijzonder bouwwerk. Dit bouwwerk in de vormen van kubussen dient niet alleen als traktatie voor het oog, maar heeft ook nog een functie. De gebouwen in de vorm van een kubus dienen als woning. Ook nu nog zijn deze kubus woningen beschikbaar. Deze soort woningen zijn vast niet voor iedereen bestemd, maar een ding is zeker: het heeft zijn eigen unieke charmes!

kubus woning

Het rijksmuseum in Amsterdam

Voor het tweede gebouw in deze lijst hoeven we ook niet ver te reizen, dit staat namelijk in Amsterdam. Het rijksmuseum is een gebouw met een lange historie en is vooral populair onder de nationale en internationale toeristen binnen Amsterdam. In dit prachtige museum zijn meerdere keren per jaar bijzondere en wereldberoemde voorstellingen. Wij kennen het rijksmuseum vooral van de nachtwacht en het meisje met de parel. Voor een architect in Amsterdam is het rijksmuseum een van de beste voorbeelden van mooie architectuur in eigen stad.

rijksmuseum

Het Parthenon in Griekenland

Voor het derde voorbeeld van bijzondere architectuur gaan we eindelijk Nederland uit en reizen we naar Griekenland, om precies te zijn Athene. In de oudheid stond griekenland vol met bijzondere bouwwerken zoals theaters, musea en verschillende enorme beelden. Helaas is hier net zoals bij andere oorlogen, weinig van overgebleven en dus zijn er nog maar een select aantal bouwwerken over. Een voorbeeld hiervan is het Parthenon in Athene. Het bouwwerk ziet er werkelijk waar schitterend uit, maar wat nog bijzonder is, is hoe dit bouwwerk nog in zo'n goede staat kan zijn. Hierdoor is het Parthenon dan ook wereldwijd bekend. Mocht je ooit in de buurt van Athene zijn, dan moet je zeker een bezoek brengen aan dit gebouw.

athene

De verboden stad in Beijing

Over bijzondere architectuur in de wereld gesproken. Een van de meest bijzondere plekken in China is Beijing. In deze grote stad in China ligt een stad die vroeger verboden is geweest en die dus niet zonder toestemming bezocht mocht worden. De reden hiervoor was dat de Chinese keizer hier woonde met zijn familie, en zijn volk geen toegang gaf. Indien men deze wet overtrad had dit zware gevolgen voor diegene. In de meeste gevallen kon deze persoon het zelfs niet meer navertellen. Tegenwoordig is deze stad gewoon toegankelijk voor het grote publiek en kan iedereen deze stad bezoeken. De stad staat vol met bijzondere mooie gebouwen, waarbij het absolute hoogtepunt de tempel is.

beijing

Falling water appartement, Penssylvania

Dit bijzondere appartement is gelegen in Penssylvania. Midden in het bos is dit appartement gebouwd door de beroemde architect Frank Lloyd Wright. Het huis heeft een tijd als huisvesting gedient voor de kaufmann family, een rijke familie die veel verschillende bedrijven onder hun hoede hadden. In de periode van 1939 tot 1963 , was het pand in bezit van deze familie. Vlak hierna werd het pand omgedoopt tot museum dat voor iedereen toegankelijk is. Het unieke van dit gebouw is dat het in het midden van het bos is gebouwd en letterlijk een geheel is met de natuur eromheen. Zo stroomt er water door het huis en wordt dit in de vorm van een waterval terug naar een beek getransporteerd.

Lees ook:  Zomertrends voor je tuin 2023

falling water

Je eigen bijzondere gebouw met een architect in Amsterdam

Dit was onze keuze van vijf bijzonder architectuur over de wereld. Natuurlijk is er nog veel meer bijzondere architectuur in de wereld te zien zoals de burj khalifa in Abu Dahbi of de Taj Mahal in India. Wil jij ook graag bijzonder wonen in Amsterdam? Dan denk je misschien dat dit niet mogelijk is, maar met de juiste architect Amsterdam en omgeving is dit zeker wel mogelijk. De architect zal je helpen met het samenstellen of renoveren van je droomhuis en het een unieke twist geven. Zo zal jij een bijzondere en ongewone woning in bezit hebben, ofwel je droomhuis. Dus heb je nog wat geld op de bank voor een mooi en bijzonder huis? Vergeet dan zeker niet een architect in te huren. Voor je het weet heb jij jouw eigen falling water appartement of kubus woning!

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings