Mysterie opgelost door peuter rond Zeeuwse leidingbreuk

25/08/2022
278
kleurplaat nijntje

Dankzij vier jarige Sem uit Oost-Souburg heeft een deel van de bewoners van zeeland weer water. De kleuter ontdekte namelijk vanuit zijn slaapkamer een breuk in de waterleiding. Vervolgens hebben monteurs het lek gedicht. De jongen is door de burgemeester in het zonnetje gezet en waterbedrijf Evides is “heel trots op Sem” en is “blij dat hij het probleem heeft ontdekt.

Op een zondagavond ontstond er een probleem met de watervoorziening in Zeeland. De bewoners van Oost-Sousburg, Vlissingen, Nieuwdorp en Koudekerke kregen plotseling geen water meer uit de kraan.

Dit probleem was op maandag ochtend nog altijd niet verholpen, omdat de monteurs van het waterbedrijf Evides de oorzaak niet konden achterhalen. Daarom vroegen het waterbedrijf en de veiligheidsregio Zeeland omwonenden mee te helpen bij het vinden van de lekkage. Er werd ook een NL alert gestuurd naar mensen in de omgeving.

kleurplaat nijntje

De politie zette zelfs een helikopter in om mee te zoeken naar de waterleidingbreuk vanuit de lucht. Kleine Sem zag vanuit zijn slaapkamer raam hoe de normaal kabbelende beek achter zijn huis was veranderd in een snelstromende rivier. Al snel vielen alle puzzelstukjes op hun plek.

De monteurs wisten dankzij de scherpe blik van de kleuter het lek al gauw te vinden. Een waterleiding die onder het slootje loopt bleek gebroken te zijn. Omdat de breuk lastig is om te bereiken waren monteurs nog lang bezig het lek dicht te maken.

Alle huishoudens hadden rond 16 uur weer water. Evides hield de waterdruk de hele avond extra in de gaten. Tussen 17 en 20 uur gebruiken mensen namelijk altijd het meeste water op de dag. “Als we die piek hebben doorstaan, weten we zeker dat het verholpen is”, aldus een woordvoerder. Er werden geen nieuwe problemen gemeld.

Dankzij de oplettendheid van kleine Sem hebben veel huishoudens weer water. Hij verdient daarom zeker om in het zonnetje te zijn gezet door de burgemeester en misschien ook een kleurplaat van Nijntje?

Lees ook:  Waarom wij in Europa minder risico lopen op een chemisch gas incident

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

Web Wings groeit uit tot marktleider in online marketing

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings