Nederland ziet forse toename in leasen van auto's

16/02/2023
196
Kia EV6 leasen

Het leasen van auto's wordt steeds populairder in Nederland, zo blijkt uit cijfers van de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA). Met name private lease maakt een sterke groei door. Inmiddels rijden er zo'n 860.000 leaseauto's op de Nederlandse wegen, wat neerkomt op een groei van ruim 9 procent in één jaar tijd.

De groei van private lease blijkt veel sterker dan verwacht. In 2016 waren er nog 64.000 particulieren met een lease-auto, terwijl dit aantal in 2017 was gestegen naar 103.000. Dit is vooral te danken aan de groei van de bij de VNA aangesloten leasemaatschappijen, die naar schatting goed zijn voor 91 procent van de markt.

Ook op de zakelijke markt is er sprake van groei in het leasen van auto's, zowel voor personenauto's als bestelauto's. De populariteit van elektrische auto's op de zakelijke markt neemt toe. Echter, op de particuliere markt kiezen consumenten nog steeds voornamelijk voor benzineauto's, vanwege de hoge prijzen van elektrische auto's.

Elektrisch rijden stimuleren, ook voor private lease

De VNA roept de overheid dan ook op om elektrisch rijden te stimuleren, ook voor private lease. Ondanks de hogere aanschafkosten van elektrische auto's zijn er namelijk ook voordelen, zoals de lage onderhoudskosten en de mogelijkheid om te besparen op brandstofkosten.

Een van de nieuwe elektrische auto's die recentelijk beschikbaar is gekomen, is de Kia EV6. Deze auto is een van de meest gewilde auto's in het lease-segment en kan zowel zakelijk als privé worden geleast. De Kia EV6 leasen biedt verschillende voordelen, waaronder lagere brandstofkosten en minder uitstoot. Ook heeft de auto een uitgebreide uitrusting en een modern design.

Het is dan ook niet verrassend dat steeds meer mensen kiezen voor het leasen van een elektrische auto, zoals de Kia EV6. Niet alleen is het beter voor het milieu, maar het kan ook voordeliger zijn dan het kopen van een auto. Dit geldt vooral wanneer er rekening wordt gehouden met alle kosten, waaronder de aanschafprijs, onderhoudskosten, brandstofkosten en reparaties. Bij leasen worden deze kosten namelijk vaak verrekend in een vast maandbedrag, waardoor er beter inzicht is in de totale kosten.

Meer flexibiliteit

Bovendien biedt het leasen van een auto meer flexibiliteit dan het kopen ervan. Met name bij private lease kan men snel overstappen op een nieuwere of grotere auto, zonder vast te zitten aan een langlopende financiering. Dit is vooral interessant voor consumenten die snel willen inspelen op veranderende marktomstandigheden.

lees ook Nederland telt steeds meer auto's

Lees ook:  Compressoren: een veelzijdig hulpmiddel

Recent

World Happiness Report: Nederland is heel gelukkig

Een energiezuinig leven bij jou in huis

Waarom het belangrijk is om je huisdier te ontwormen

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings