Nederland telt steeds meer auto's

07/11/2023
170
minder auto's in Nederland

In 2022 had meer dan 25 procent van de huishoudens  geen auto. Circa 50 procent van de huishoudens heeft 1 auto. En 6% van de huishoudens heeft zelfs 3 auto's of meer. Daarmee zijn die 6% huishoudens goed voor 18% van alle auto's. Wat zijn de vooruitzichten dit jaar? Zijn er echt minder auto's in Nederland?

Verwachtingen toekomst

Er waren in Nederland op 2 januari 2023 maar liefst 11.042.678 personenauto's en lichte bedrijfswagens. Onder lichte bedrijfswagens worden wagens tot 3.500 kg bedoelt. In 2030 zal volgens de meest recente verwachtingen het aantal auto's toegenomen zijn tot circa 9,5 miljoen. Dat zal nog meer druk geven op onze infrastructuur.

Prognose van het CBS is daarbij dat het aantal inwoners in Nederland nog zal groeien. In 2030 verwacht men met een prognose-interval van 95% dat Nederland zo'n 18,10 tot 19,12 inwoners telt.

Minder met de auto op de weg

Praktische tips om minder met de auto op de weg te zijn:

·         Carpoolen is een geweldige manier om het aantal auto's op de weg te verminderen. Je kunt met collega's of vrienden delen om de kosten te verlagen en de uitstoot te verminderen.

·         Gebruik het openbaar vervoer als een alternatief voor de auto. Treinen, trams en bussen kunnen een handige en milieuvriendelijke optie zijn.

·         Overweeg om met de fiets naar het werk te gaan. Het is gezond, milieuvriendelijk en bespaart kosten.

·         Steeds meer mensen werken vanuit huis. Dit vermindert de noodzaak van woon-werkverkeer en draagt bij aan een betere werk-privébalans.

Minder in de file zijn, handige tips

Het gaat niet alleen om minder autorijden, het gaat ook om minder in de file staan. Verspreiding van het verkeer kan zeker helpen om file te voorkomen:

·         Probeer flexibele werktijden te regelen. Hierdoor kun je buiten de spitsuren reizen en verkeerscongestie vermijden.

·         Houd verkeersinformatie in de gaten via apps of websites om te weten wanneer je de weg moet vermijden.

·         Ontdek alternatieve routes om files te omzeilen. Soms is een iets langere weg sneller dan vastzitten in de file.

·         Als je met anderen reist, maak dan gebruik van carpoolstroken. Ze kunnen de reistijd aanzienlijk verkorten.

Rustig blijven in de file

Het dagelijkse verkeer kan een bron van stress en frustratie zijn voor velen van ons. Of je nu in de file staat op weg naar het werk of terugkeert van een lange dag, de verkeersopstoppingen kunnen je humeur bederven en je stressniveau doen stijgen. In dit artikel zullen we bespreken hoe je ontspannen kunt blijven terwijl je in de file staat, met behulp van mindfulness, podcast luisteren en andere nuttige tips.

Verkeer kan stressvol zijn vanwege verschillende redenen. Het gebrek aan beweging, de drukte van medeweggebruikers, en de tijdsdruk kunnen allemaal bijdragen aan de spanning die je voelt. Het is belangrijk om deze stress te beheersen om je algehele welzijn te verbeteren.

Mindfulness is een techniek die je helpt om in het moment te leven, je bewust te zijn van je gedachten en gevoelens zonder oordeel, en te genieten van de kleine dingen in het leven. Het kan je helpen om stress te verminderen en je geest tot rust te brengen, zelfs in de meest stressvolle situaties.

Lees ook:  Breakbulk Europe 2023

Mindfulness kan je helpen om je gedachten te verleggen van de stress van de file naar het hier en nu. Het kan je ademhaling kalmeren en je helpen om beter met de vertragingen om te gaan. Daarnaast kan mindfulness ook je algehele mentale welzijn verbeteren.

Extra tip: Pak een taxi in Den Haag en andere drukke steden. Dan kun je ontspannen blijven en zit de taxichauffeur met de drukte.

Podcast luisteren als een afleiding

Een andere geweldige manier om te ontspannen in de file is door naar podcasts te luisteren. Podcasts bieden een schat aan informatie en entertainment, en ze kunnen je helpen de tijd te doden terwijl je wacht. Kies onderwerpen die je interesseren, en je zult merken dat de tijd voorbijvliegt.

Samengevat minder auto's in Nederland

Het verminderen van autorijden en het vermijden van files zijn niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor je portemonnee en gemoedsrust. Door de hierboven genoemde tips te volgen, kun je jouw woon-werkverkeer aanzienlijk verbeteren. Kies de strategieën die het beste bij je situatie passen en geniet van een efficiënter en stressvrijer dagelijks leven.

bekijk ook Ook de betaalbare duitse zonneauto gaat het niet redden

Recent

World Happiness Report: Nederland is heel gelukkig

Een energiezuinig leven bij jou in huis

Waarom het belangrijk is om je huisdier te ontwormen

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings