Steeds meer Nederlanders kiezen voor vakantie in eigen land

23/12/2022
199
vakantie in eigen land

Na de coronapandemie kiezen steeds meer mensen ervoor om vakantie te vieren in eigen land. 8 op de 10 Nederlanders wil dit jaar minimaal één keer op vakantie gaan. Hiervan zegt 43% niet de grens over te gaan. Zij kiezen ervoor om lekker weg te gaan in eigen land. Hierbij blijken dat de provincies Limburg, Drenthe, Gelderland en Zeeland het meest in trek zijn. Mensen kiezen steeds vaker voor een vakantiehuis in Westland om hun vakantie door te brengen.

Vakantievoorkeuren

Voordat de coronapandemie begon, lagen de voorkeuren voor vakantiebestemmingen voornamelijk in het Middellandse Zeegebied. Landen zoals Spanje, Frankrijk en Italië waren enorm in trek. Nu is Nederland de populairste vakantiebestemming en ligt Duitsland op nummer 2. We gaan steeds minder ver weg.

Het gevolg van dat mensen steeds vaker kiezen voor een vakantiehuisje in Nederland, is dat de auto het populairste vervoersmiddel om op vakantie mee te gaan geworden is. Het vliegtuig is minder in trek omdat de mensen steeds dichter bij huis blijven. Zo zegt 60% te kiezen voor de auto en de overige 40% zal toch kiezen voor het vliegtuig.

Trein in opmars

Onder het percentage aan mensen dat met de auto op vakantie gaat, neemt 15% in overweging de trein te nemen. Dit zal heeft te maken met de duurzaamheid die het reizen met de trein met zich meebrengt. Enkele jaren geleden was dit percentage namelijk pas 3%. Naast duurzaamheid is het reizen met de trein in de afgelopen jaren aanzienlijk verbeterd. Hierdoor is de aandacht voor internationale treinreizen flink gegroeid.

Jongeren willen van iedereen het liefst op vakantie gaan. Negen op de tien wil zeker weg, onder ouderen is dit zeven op de tien. Het is niet vreemd dat jongeren liever op vakantie willen dan ouderen. Zeker na de zware tijd die zij hebben gehad waarin zij nergens heen konden gaan.

Kamperen

Naast dat Nederlanders steeds vaker kiezen om in eigen land te blijven, is kamperen steeds populairder aan het worden. Deze stijging heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat we meer gesteld zijn op onze privacy en hygiëne. Met kamperen neem je je eigen spullen mee en soms is het ook mogelijk een camping te hebben met privé-sanitair.

Ook als mensen in het buitenland op vakantie gaan, kiezen ze steeds vaker voor kamperen. Voor veel mensen heeft het iets nostalgisch waardoor er steeds vaker voor gekozen wordt. Kampeerplaatsen in Duitsland, België en Frankrijk zien steeds vaker dat Nederlands hun bezoeken.

De stijging in het aantal Nederlands dat in Nederland blijft voor hun vakantie komt niet als een verrassing. Mensen dachten dat ze alles al gezien hadden, maar zijn er ondertussen achter gekomen dat Nederland veel mooie plekken heeft om te beleven. Vakantie in eigen land is wellicht steeds populairder geworden omdat door de stijgende woonlasten, veel mensen een vakantie in het buitenland onbetaalbaar vinden.

Meer lezen op Nieuwsbeest? Lees hier ons artikel over duurzaamheid in de mode wereld.

Lees ook:  De leukste bezienswaardigheden in Parijs

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings