Weer een grotere druk op de zorg

03/11/2021
289
Neurobics

Het is niemand ontgaan dat de besmettingen weer flink zijn gestegen in de afgelopen weken. Hierdoor is de druk op de zorg ook weer gegroeid. Samen met het kabinet en het OMT wordt er gekeken naar de mogelijkheden. Zo zouden de IC bedden verhoogd kunnen worden maar dit gaat ten koste van de reguliere zorg. Er is namelijk veel personeel uitgevallen waardoor er minder IC bedden beschikbaar zijn. Mochten dit weer meer worden is er minder tijd en personeel voor de reguliere zorg. Nu zou dit voor een korte periode mogelijk zijn maar het is niet gegarandeerd dat het ook voor een korte periode is. Door de forse stijging van het aantal coronapatiënten zouden er ongeveer 1150 ic-bedden moeten zijn, maar vanwege het personeel te kort is dit nou eenmaal niet haalbaar.

 

Nieuwe maatregelen

Het kabinet heeft door de stijging besloten om toch weer te gaan voor nieuwe maatregelen. Dit kwam voor veel mensen als een shock en anderen zagen het al aankomen. Op 2 november heeft de persconferentie plaats gevonden waar een aantal nieuwe maatregelen aangekondigd werden. De grootste maatregel was dat de mondkapjes weer terug komen op veel verschillende plekken zoals scholen, winkels, stations en andere openbare ruimtes, terwijl we hier net vanaf waren. Een andere maatregel die ook veel mensen raakt is dat de coronapas is uitgebreid naar meer locaties zoals de sportschool, musea en pretparken. Verder is het weer een advies om 1,5 meter afstand te houden en als het kan om thuis te werken.

 

De mentale gezondheid

Vorig jaar in de lockdown kwam het naar boven dat vooral veel jongeren problemen hebben met hun mentale gezondheid. Ook nu hebben jongeren er nog steeds last van en is het lastig hier hulp voor de krijgen. Want er staat nou eenmaal een grote druk op de zorg en hierdoor is er een lange wachtrij. Dit zou eigenlijk niet moeten kunnen. Je kunt daarom ook zelf actie ondernemen door bijvoorbeeld bij Neurobics een neurofeedback te volgen. Hiermee kun je je mentale gezondheid verbeteren en hoef je niet in een wachtrij te staan. Neurobics is natuurlijk niet de enige plek waar je neurofeedback kunt volgen dus kijk gerust in je eigen omgeving waar je dit kunt doen. Soms kun je namelijk geen weken wachten op hulp en is het nu nodig. Toch wordt bij zwaardere mentale problemen wel aangeraden om echt hulp te zoeken van een dokter.

Lees ook:  Uitdagingen voor de Nederlandse mondzorg in 2022

Recent

Wat kun je met Internet of Things doen?

Waarom woonboulevards massaal worden bezocht op feestdagen

Wat zijn de verschillen tussen automaat- en schakelrijlessen?

Innovatie en uitdagingen in de elektronica-industrie

Zo werkt de industrie aan energiebesparing en bedrijfsveiligheid

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings