Niet samen slapen steeds minder taboe

19/02/2024
30
apart slapen auping cresto matras

Jim Bakkum en Bettina Holwerda slapen niet samen, kopte KEKMama in deze maand in. Nog steeds is het nieuws, maar tegelijkertijd lijkt er ook een tendens gaande: het mag gezegd worden. Daarbij is het nog belangrijker: het hoeft niet iets over je relatie te zeggen. Bij Jim en Bettina blijkt de reden dat Betinna gevoelig is voor geluid en Jim nogal hard hoest en zo zijn er nog wel meer oorzaken waardoor mensen apart slapen...

Het taboe rondom apart slapen doorbreken

Het traditionele idee van koppels die samen in één bed slapen, is aan het veranderen. Steeds meer stellen kiezen ervoor om apart te slapen, en dit wordt steeds minder als een taboe beschouwd. In dit artikel gaan we dieper in op deze trend en onderzoeken we de redenen erachter, de voordelen ervan en hoe het stigma rondom apart slapen langzaam verdwijnt.

Traditioneel gezien wordt verwacht dat koppels samen in één bed slapen. Het idee van apart slapen werd lange tijd gezien als een teken van problemen in de relatie. Sociale normen en verwachtingen speelden hierbij een grote rol.

Gelukkig evolueren onze perspectieven op relaties en slaap. Steeds meer mensen realiseren zich dat het niet per se een negatieve connotatie hoeft te hebben. Het draait allemaal om comfort en het kunnen voldoen aan individuele behoeften. Apart kun je immers ook prima genieten van een Auping Cresto matras.

Redenen achter apart slapen

Iedereen heeft zijn eigen slaapgewoonten. Sommige mensen zijn nachtuilen, terwijl anderen juist vroeg naar bed gaan. Deze verschillen kunnen het moeilijk maken om samen in één bed te slapen zonder elkaars slaap te verstoren.

Snurken en slaapstoornissen zijn veelvoorkomende problemen die de slaapkwaliteit van een partner kunnen beïnvloeden. Het kan een oplossing bieden voor deze problemen, waardoor beide partners een betere nachtrust kunnen hebben.

In het geval van Jim en Bettina is het probleem dat Bettina last heeft van misofonie (heel gevoelig voor geluid) en Jim maakt blijkbaar zo hard dat het hele bed heen en weer schud.

Voor sommige mensen is de behoefte aan ruimte en privacy tijdens het slapen erg belangrijk. Apart slapen kan hen de ruimte geven die ze nodig hebben om zich comfortabel te voelen en volledig te kunnen ontspannen.

Tip: Bekijk Auping Cresto Maastricht voor een heerlijke nachtrust

Voordelen van niet samen slapen

Een van de meest voor de hand liggende voordelen van apart slapen is een betere nachtrust. Zonder de verstoringen die gepaard gaan met het delen van een bed, kunnen beide partners dieper en rustiger slapen.

Slapen in aparte bedden kan ook conflicten verminderen. Verschillende slaapgewoonten en irritaties worden geëlimineerd, waardoor de relatie overdag soepeler kan verlopen. Ieder individu heeft zijn eigen behoeften als het gaat om slaap. Apart slapen geeft beide partners de ruimte om deze behoeften te vervullen en zich optimaal op te laden voor de volgende dag.

Communicatie en begrip

Het sleutelwoord voor succesvol apart slapen is communicatie. Het is belangrijk voor koppels om openlijk te praten over hun behoeften en verwachtingen met betrekking tot slaap. Empathie speelt ook een cruciale rol. Het is essentieel dat beide partners begrip tonen voor elkaars situatie en bereid zijn compromissen te sluiten voor het welzijn van de relatie.

Lees ook:  Frenkie de Jong buitenspel. Hoe nu verder met Oranje en Barcelona?

Het is belangrijk om de slaapkamer zo in te richten dat beide partners zich comfortabel voelen. Dit kan betekenen dat er twee aparte bedden of zelfs slaapkamers nodig zijn. Zelfs als koppels ervoor kiezen om apart te slapen, is het nog steeds belangrijk om quality time samen door te brengen. Het hebben van eigen ruimte betekent niet dat de relatie minder hecht is, maar juist dat beide partners beter uitgerust zijn en meer waardering hebben voor hun tijd samen.

Maatschappelijke acceptatie van apart slapen

Ondanks de groeiende acceptatie van apart slapen, bestaan er nog steeds vooroordelen en stigma's. Mensen kunnen zich veroordeeld voelen door anderen vanwege hun keuze om apart te slapen.

Het is belangrijk om deze vooroordelen aan te pakken door middel van educatie en bewustwording. Mensen moeten zich bewust worden van het feit dat het een geldige keuze is die niet per se iets zegt over de kwaliteit van een relatie. Dat Jim en Bettina hier open over zijn is fijn voor mensen die het moeilijk vinden om hier open over te zijn.

Kortom? Al met al is apart slapen steeds minder een taboe. Het biedt tal van voordelen voor zowel individuen als koppels, en het doorbreekt traditionele verwachtingen.

Recent

Wat kun je met Internet of Things doen?

Waarom woonboulevards massaal worden bezocht op feestdagen

Wat zijn de verschillen tussen automaat- en schakelrijlessen?

Innovatie en uitdagingen in de elektronica-industrie

Zo werkt de industrie aan energiebesparing en bedrijfsveiligheid

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings