Nieuw fotoproject Beeld & Geluid museum

05/03/2023
217
beeld & geluid

Het vernieuwde Beeld & Geluid museum in Hilversum trekt sinds de opening in februari veel bezoekers. Vooral het nieuwe fotoproject 'Mijn Verhaal in Beeld' maakt indruk op de bezoekers.

Het project biedt bezoekers de mogelijkheid om een eigen verhaal te vertellen aan de hand van foto's. Door middel van een speciale app op hun telefoon kunnen bezoekers zelf foto's maken en deze toevoegen aan een persoonlijk verhaal. Het resultaat wordt vervolgens op groot scherm getoond in het museum.

Mijn Verhaal in Beeld

Volgens Beeld & Geluid-directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer past het project perfect binnen de doelstellingen van het museum. "Ons museum gaat over media en de verhalen die we daarmee vertellen. Met 'Mijn Verhaal in Beeld' willen we onze bezoekers de mogelijkheid geven om hun eigen verhaal te vertellen. Zo wordt het museum niet alleen het huis van de media, maar ook het huis van iedereen."

Bezoekers zijn enthousiast

Bezoekers zijn enthousiast over het project. "Het is echt gaaf om je eigen verhaal te kunnen vertellen op deze manier. En het is heel gemakkelijk om te doen met de app", aldus een bezoeker. "Het maakt het museumbezoek persoonlijker en interactiever", voegt een ander toe.

Vernieuwd museum

Het fotoproject is onderdeel van de vernieuwingen die het museum heeft ondergaan sinds de sluiting in oktober 2020. Het museum is volgens de woordvoerder van Beeld & Geluid compleet vernieuwd en veel meer van deze tijd dan het oude museum uit 2006. Het museum is vanaf zaterdag geopend voor publiek en biedt naast het fotoproject ook interactieve tentoonstellingen, workshops en lezingen.

Met de vernieuwingen hoopt het museum nog meer bezoekers te trekken en zo de verhalen die Nederland te vertellen heeft via de media, voor een breder publiek toegankelijk te maken.

Andere interessante musea

Museum Dordrecht is een uniek museum dat gelegen is in het historische centrum van Dordrecht. Het museum biedt een kijkje in de geschiedenis van de stad en de regio, van middeleeuwse ambachten tot hedendaagse kunst. Het museum heeft een uitgebreide collectie van schilderijen, tekeningen, prenten, sculpturen, en archeologische vondsten. Naast de permanente collectie organiseert het museum regelmatig wisselende tentoonstellingen die het publiek uitnodigen om deel te nemen aan een dialoog over kunst, geschiedenis en maatschappij. Museum Dordrecht is zeker een bezoekje waard voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst en geschiedenis.

Lees ook:  Dit is de écht reden waarom de Nederlandse vlag drie kleuren heeft

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

Web Wings groeit uit tot marktleider in online marketing

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings