Ødegaard verhuurt aan Arsenal door Real Madrid

27/01/2021
384
Odegaard

Martin Ødegaard wordt tot het einde van dit seizoen verhuurt aan Arsenal. De Gunners halen hier een echt opkomend talent binnen. Ødegaard is pas 22 jaar oud en geboren in Noorwegen. Helaas speelde hij de afgelopen maanden niet voor de “Koninklijken”.

SC Heereveen en Vitesse

Ødegaard is in Nederland ook bekent. Hij speelde namelijk in het seizoen 2017/2018 in het shirt SC Heereveen. Het seizoen erna speelde ook weer een jaar in het shirt van Vitesse. Real Madrid verhuurde de speler eerst aan SC Heereveen en vervolgens dus aan Vitesse. De bedoeling was dat de spelers na deze periode mee kon strijden met de andere voor een plek in het eerst van Real. Helaas is dit dus niet gelukt.

Real Sociedad

Toen werd de speler vervolgens gestald bij Real Sociedad. Dit gebeurde ook weer op huurbasis. Er werd gehoopt dat hij hier wel weer zijn niveau zou halen. Dit gebeurde. Ødegaard liet zich weer zien zoals hij dat eerder bij SC Heereveen en Vitesse had gedaan. Ødegaard zou dan nu ook zijn tweede jaar in het shirt van Real Sociedad Spelen. Maar omdat hij zo goed speelde besloot Real Madrid hem toch weer terug te halen. Hij mocht een paar invallen bij de grootmacht uit Madrid. Maar helaas, weer lukte het niet om een echte vaste waarde te worden.

Martin Ødegaard voor Mesut Özil

Nu wordt hij dus weer verhuurt aan een andere club. Dit keer is het Arsenal. De club uit het Verenigd Koninkrijk zag eerder Mesut Özil vertrekken. De Gunners hopen dat Ødegaard de rol van Özil kan invullen. Özil vertrok tijdens de vorige transferperiode in de winter naar het Turkse Fenerbahçe. Ødegaard heeft nog een contract van twee jaar bij Real Madrid. Real kocht hem omdat hij op jonge leeftijd al doorbrak. Ze dachten dat hij een ‘wonderkind’ zou zijn. Helaas blijkt nu dat dit toch niet helemaal is uitgekomen. Toch is het spel van hem op sommige momenten echt heel erg mooi. Misschien is het gewoon zo dat Real en Ødegaard niet matchen.

Lees ook:  Ajax vs Heerenveen: wat vinden Schöne en De Jong ervan?

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings