Om deze redenen zou je moeten leren motorrijden

17/12/2021
285
motorrijles Boxtel

Motorrijden is iets wat je moet durven, zouden veel mensen zeggen. Gevaarlijk en heel kwetsbaar, wanneer je op een drukke weg rijdt of een bocht moet maken. Waar motorrijden vaak als oncomfortabel en gevaarlijk wordt gezien, heeft het ook gewoonweg veel voordelen. Volgens HP de Tijd heeft het volgen van bijvoorbeeld een motorrijles Boxtel ook veel voordelen. Daarbij is het ook nog eens ontzettend leuk. In dit artikel lees je meer over de redenen, waarom jij zou moeten leren motorrijden.

Comfortabel

Ja, je leest het goed: comfortabel. Al is deze mening subjectief blijkt het wel dat motorrijden ook comfortabel is. Wanneer je eraan denkt dat je 300 kilometer per dag voorovergebogen op een motor moet zitten, dan krijg je misschien al rugpijn. Toch kun je op een motor jouw lichaam uitrekken en bewegen, waardoor het eigenlijk comfortabeler is dan het urenlang zitten op een autostoel. Hierdoor zit je fysiek ontspannen op je motor. Vanuit de motorrijles Boxtel ben je misschien een andere motor gewend, maar er zijn motorfietsen ontworpen speciaal om je de mogelijkheid te geven om je te bewegen.

Goed voor de gezondheid

Dat je meer kwetsbaar bent op een motor, waardoor het automatisch gevaarlijker wordt weten we allemaal. Maar buiten dat, is motorrijden ook goed voor je gezondheid. Zo, blijkt uit een onderzoek van het Semel Institute for Neuroscience and Human Behaviour, dat motorrijden mensen gelukkiger maakt. Dit onderzoek is eind 2018 uitgevoerd aan de University of California. De onderzoekers hadden hiervoor de hersenactiviteit en hormoonspiegels van meer dan 50 motorrijders geregistreerd. Ga maar gauw motorrijles in Boxtel volgen, want uit het onderzoek bleek dat er een aantal mentale en fysieke voordelen zijn motorrijden. Ze hadden deze hersenactiviteit en hormoonspiegels gemeten voor, tijdens en na de motorfietstocht.

Praktisch

Als je autorijdt dan herken je het vast: overvolle parkeerplaatsen. Een motor is in deze en in meerdere gevallen heel praktisch. Denk bijvoorbeeld aan files op de autosnelweg, waarbij je met de motor tussen de file kunt manoeuvreren. Weet wel dat motors in andere gevallen ook onpraktisch kunnen zijn. Hierbij gaat het bijvoorbeeld over de beperkte bagage die je mee kunt nemen, maar ook de kleine brandstoftanks en dus beperkte actieradius. Tijdens een motorrijles in Boxtel heb je misschien te maken met vervelende weerssituaties. Dit kan dan bijvoorbeeld gevaar met zich mee brengen, omdat het rijden op een motor in zo een soort situaties moeilijker wordt gemaakt. Toch kun je met deze voordelen een goede overweging maken of motorrijden past bij jou.

Lees ook:  GP van Bahrein

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

┬ę Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings