De open-schoenen trends van 2023

06/08/2023
219
open-schoenen trends

De zomer van 2023 is aangebroken en met de komst van het warme weer zijn er ook nieuwe open-schoenen trends die ons te wachten staan. Van kleurrijke ontwerpen tot het hergebruik van natuurlijke materialen en comfortabele stijlen, dit seizoen draait het allemaal om het uitdrukken van je individualiteit terwijl je je voeten koel houdt.

Kleurrijk en speels

Deze zomer is alles kleurrijk en speels. Verwacht felle kleuren, gedurfde patronen en speelse details zoals kralen en franjes. Deze trend is een leuke manier om je persoonlijkheid te laten zien en een saaie outfit op te vrolijken. Dit zie je ook terugkomen in de meest recente interieurtrends. Lees er hier meer over!

Het hergebruik van natuurlijke materialen

Duurzaamheid is in 2023 geen optie meer, maar een noodzaak die zich doorzet in alle aspecten van ons leven, inclusief de modewereld. Een prominente trend die hierin naar voren komt, is het hergebruik van natuurlijke materialen bij de vervaardiging van sandalen. Creatieve ontwerpers en vooruitstrevende merken hebben zich gewend tot materialen zoals gerecycled leer en duurzaam geproduceerd rubber, die een tweede leven krijgen in de vorm van stijlvolle en milieuvriendelijke open schoenen.

ecologische voetafdruk van open-schoenen trends

Deze trend toont niet alleen de industrie's inzet voor het verkleinen van onze ecologische voetafdruk, maar biedt ook een esthetisch aantrekkelijke en unieke look. Sandalen vervaardigd uit deze hergebruikte materialen stralen een aardse, natuurlijke sfeer uit, waardoor de drager zich zowel modieus als milieubewust kan voelen. Het verenigen van duurzaamheid met mode, dit is ongetwijfeld een trend om in de gaten te houden.

Comfort en stijl

In 2023 gaan comfort en stijl hand in hand. Verwacht open schoenen met ondersteunende zolen, verstelbare bandjes en andere comfortabele functies. Maar wees gerust, comfort betekent niet dat je concessies hoeft te doen aan stijl. Deze comfortabele schoenen komen in allerlei stijlvolle ontwerpen en kleuren.

Het dragen van open schoenen brengt helaas ook enkele potentiële voetproblemen met zich mee.

Het ontstaan van voetschimmel

Onder de niet te verwaarlozen nadelen van het dragen van open schoenen - een mode die vooral tijdens de warmere maanden van het jaar aantrekkelijk is - valt het ontstaan van voetschimmel op. Deze vaak voorkomende, hardnekkige aandoening doet zich voor wanneer de voeten continu in een vochtige omgeving verkeren, een situatie die zich gemakkelijk voordoet wanneer zweet niet efficiënt kan verdampen uit het schoeisel.

Ondanks dat open schoenen in theorie meer ventilatie zouden moeten bieden, kan het verhoogde zweten tijdens hete dagen de vorming van een vochtige omgeving bevorderen - een ideale broedplaats voor schimmels. De symptomen van voetschimmel kunnen uiteenlopen van licht ongemak tot meer ernstige klachten. Het start meestal met jeuk, roodheid en schilfering van de huid, met name tussen de tenen en aan de voetzolen.

voetschimmel behandelen

Als de aandoening niet goed wordt behandeld, kan voetschimmel echter verslechteren en leiden tot pijnlijke scheurtjes in de huid, een scenario dat beter vermeden kan worden. Het belang van zelfs de meest basale voetverzorgingsroutines wordt hierdoor nog maar eens onderstreept.

Voetschimmel verhelpen

Als je last hebt van voetschimmel, wees niet bang. Er zijn verschillende effectieve behandelingen beschikbaar.

Gebruik van azijn: Eén van de meest toegankelijke en natuurlijke behandelingen voor voetschimmel is azijn. Voor meer informatie over het gebruik van azijn voor het behandelen van voetschimmel, zie voetschimmel behandelen met azijn Raadpleeg de website van schimmelnagelbehandelen.be voor meer handige informatie over het behandelen van schimmelnagels. Hier vind je advies en behandelingen die speciaal zijn ontworpen om voetschimmel en andere voetproblemen aan te pakken.

Lees ook:  In de zomer het water op!

Wil jij meer weten zomertrends? Klik dan hier voor onze blog over je tuin summer ready te maken of de nieuwste make-uptrends!

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings