De nieuwste trends op gebied van make up

09/08/2023
134
make-up trends

De wereld van make-up is voortdurend in beweging met verschillende innovaties en trends die elkaar snel opvolgen. Make-up is al lang niet meer alleen een manier om schoonheid te versterken, het is uitgegroeid tot een krachtig middel voor het laten zien van je persoonlijkheid en creativiteit. In deze blog vertellen we meer over de nieuwste trends op het gebied van make-up. Pak je spiegel en make-upkwasten er maar alvast bij!

Kleurrijk en gedurfd

Een opvallende trend die de afgelopen tijd sociale media heeft veroverd, is het gebruik van felle en opvallende kleuren. Make-upliefhebbers gebruiken steeds meer opvallende tinten zoals neonroze, blauw en zonnig geel om gedurfde looks te creëren. Oogschaduwpaletten met een regenboog aan kleuren zijn dan ook enorm populair geworden. Iedereen doet dan ook op zijn eigen manier zijn best om unieke, creatieve en kleurrijke looks te creëren. Deze trend gaat verder dan traditionele make-upregels en moedigt mensen aan om buiten hun comfortzone te treden en te spelen met kleur.

make-up trends

Lees ook Floortje Dessing herstelt op Bali na tropisch virus

Een natuurlijke look

De afgelopen jaren draait het steeds meer om het accepteren van de schoonheid van ieders eigen lichaam. Een trend op het gebied van make-up die daarop aansluit, is de focus op een glanzende huid zonder een hele make-uplaag. De "no-makeup" look wordt geperfectioneerd met lichtgewicht foundations, dewy primers en vloeibare highlighters. Deze benadering benadrukt de natuurlijke gloed van de huid en omarmt de schoonheid van imperfecties. De trend van een stralende huid benadrukt ieders de schoonheid door middel van zelfacceptatie en minimalisme.

Echte eyecatchers

Voor wie op zoek is naar artistieke uitdagingen, is de trend van grafische eyeliner en geometrische vormen een leuke trend. Van dubbele vleugels tot abstracte lijnen en hoeken. Deze trend nodigt uit om te experimenteren met verschillende vormen en patronen rond je ogen. Grafische eyeliner is een geweldige manier om je ogen te laten spreken en je persoonlijkheid te laten zien. Het vereist precisie en creativiteit, waardoor elke look uniek wordt. Vergelijk hier verschillende oogpotloden om je eyeliner mee aan te brengen.

make-up trends

De lippen als het middelpunt

Ook opvallende lippen met gewaagde kleuren en texturen behoort tot de make-up trends van dit moment. Matte lipsticks blijven populair, maar ook glanzende en metallic afwerkingen zijn in opkomst. Diepe bessenkleuren en gedurfde roodtinten zijn slechts enkele voorbeelden van kleuren om de lippen te laten opvallen. Ook worden ombré-lippen en lipcontouringtechnieken steeds vaker toegepast voor prachtig effect.

Make-up en duurzaamheid

Naast artistieke trends is duurzaamheid een steeds belangrijker wordende factor in de wereld van make-up. Steeds meer merken richten zich op milieuvriendelijke verpakkingen, ethische ingrediënten en diervriendelijke producten. Consumenten zoeken naar merken die zich inzetten voor duurzaamheid en transparantie, waardoor de industrie wordt aangemoedigd om groenere keuzes te maken.

Wil je meer weten over trends van dit moment? Je leest in deze blog de open schoenen trends van 2023! Ook lees je hier alles over de zomertrends voor je tuin.

Lees ook:  In de zomer het water op!

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings