Zomertrends voor je tuin 2023

11/07/2023
141
zomertrends tuin 2023

De zomer is de perfecte tijd om van je tuin te genieten. Het is het seizoen waarin je lekker buiten kunt ontspannen, barbecueën met vrienden en familie, en genieten van de prachtige bloemen en planten. Als je je tuin wilt opfrissen en klaar wilt maken voor de zomer, zijn er een aantal zomertrends voor je tuin in 2023. In dit artikel zullen we enkele populaire tuintrends voor de zomer van 2023 bespreken, zodat je jouw buitenruimte kunt transformeren tot een ware oase van rust en schoonheid. Wil je meer lezen over hoe je sfeer creëert in de tuin? Lees dan deze blog.

De kleuren van je tuin deze zomer

Pastelkleuren worden veel gespot deze zomer in de tuin. Deze kleuren zorgen voor een kalme en dromerige sfeer, zeker wanneer ze terug te vinden zijn in loungeruimtes en comfortabele stoelen. Pastelkleuren zorgen voor een subtiele kleurvorming in je tuin. Bovendien hebben deze kleuren de eigenschap om ruimtes groter te laten lijken. Door pastelkleuren in je tuin te gebruiken, kun je de illusie van een grotere ruimte creëren, vooral als je ze op de achtergrond of op oppervlakken zoals muren of schuttingen aanbrengt.

zomertrends tuin 2023

Je eigen jungle

Een tweede trend die je in de zomer van 2023 ziet, is de urban jungle. Dit betekent dat de tuinen in Nederland veel planten bevatten, zodat je het idee krijgt van een jungle in de tuin. Mensen gebruiken zowel grote planten als hangplanten om het effect te realiseren en de urban jungle vind je terug in kleine en grote tuinen. Verticaal tuinieren is bij deze trend een pré. Gebruik daarnaast natuurlijke materialen zoals hout, bamboe of rotan voor tuinmeubilair, potten en decoratieve elementen. Dit draagt bij aan de organische uitstraling van je urban jungle en versterkt het natuurlijke gevoel.

Bohemien vibes

Een van de nieuwste zomertrends voor je tuin in 2023 is de trend vol met botanische elementen, de bohemien vibes en aardse tinten. Je ziet stoelen met zachte kussens. De materialen die gebruikt worden zijn vooral hout en steen. Prints en plooien zorgen voor de bohemien sfeer in combinatie met de taupe, witte, beige en zandkleuren.

Producten uit eigen tuin

Steeds meer mensen komen erachter dat verse producten, die je zelf verbouwen hebt, leuk ogen in de tuin. Bovendien is het ook nog eens gezond. Creëer daarom je eigen moestuin of groentetuin en kweek jouw eigen muntbladeren, basilicum of zelfs tomaten en komkommers. Lees hier meer over het zelf kweken van groenten en fruit.

Eigenzinnige tuinen

Dit zijn vrolijke, eigenzinnige tuinen, waar je zomerse elementen als zon, zee en strand duidelijk naar voren ziet komen. Je vindt bovendien veel tuinaccessoires en printjes in de vorm van schelpen, vissen en andere zomerse elementen. De kleuren blauw, mint, roze en paars voeren de boventoon.

Mindfulness in je achtertuin

De laatste maanden is meditatie en yoga belangrijker geworden in het leven van veel mensen. En als gevolg hiervan worden tuinen ook steeds meer zen ingericht. Hierbij gaat het erom dat de tuinen rustige kleuren bevatten en natuurlijke materialen. De tuin vormt een harmonieus geheel, zodat er rust ontstaat in de geest.

Lees ook:  Steeds meer hoeveniers in Nederland

Groene tuinen

Steeds meer groene tuinen worden er in Nederland teruggevonden. Een groene tuin kenmerkt zich door het gebruik van organisch materiaal, waterbesparing en recycling. Er staat bijvoorbeeld een regenton, die regenwater opvangt. Dit opgevangen hemelwater wordt vervolgens ingezet om planten te voorzien van water. Ook worden hierbij steeds vaker plug and play zonnepanelen geïnstalleerd, zodat er groene energie opgewekt wordt. Hoe je jouw prachtige groene tuin insectenvrij houdt? Lees het hier.

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings