Populaire trappen anno 2022 

18/10/2022
253
veijertrappen.nl

Er zijn diverse trends op het gebied van interieur. Ook in de wereld van de trappen zit de tijd niet stil. Er zijn niet alleen enorm veel soorten trappen, maar ook heel veel trappen die op verschillende manieren zijn afgewerkt. Daarna zie je in met name grote gebouwen veel zeer kunstzinnig vormgegeven trappen. De huidige trend? Die kenmerkt zich door een grote keuzevrijheid. 

Soorten trappen 

Voor wie niet zo bekend is met interieurs en trappen kunnen de termen nog een wennen zijn. Er zijn namelijk diverse soorten trappen. Populaire trappen zijn daarbij: 

  • Muizenboomtrappen 
  • Spiltrappen 
  • Zwevende trappen 
  • De vaste steektrap 

Muizenboomtrap is een echte designtrap. Het is een trap met weinig materiaal en deze oogt erg minimalistisch. Een muizenboomtrap maakt men bijvoorbeeld van hoge kwaliteit staalsoorten. Het is een dunne bijna vrij hangende trap. Een spiltrap is een trap waarbij de traptreden gemonteerd zijn aan een centrale spil.  Zwevende trappen, zijn trappen die maar aan één zijde bevestigd zijn. Hetzij aan een wand of aan een trapboom. Een trapboom is een zijkant van een trap. Aan de andere kant van de trap is er geen trapboom. Aan die kan zijn de treden dus niet ergens aan bevestigd. Het lijkt hierdoor of de treden als het ware zweven. Net zoals je dat met bijvoorbeeld zwevende boekenplanken ziet. 

Dan heb je nog de vast steektrap. Dit mag je wel een klassieker noemen, veel woningen hebben een vaste trap met vaak maximaal 15 treden, al dan niet met een draai. 

veijertrappen.nl-2

Populaire materiaal 

Een trap van hout is anno 2022 erg populair. Het heeft een warme uitstraling dat veel mensen aanspreekt. Nog een voordeel is dat het in heel veel interieurs past. Nog steeds is een minimalistische inrichting populair, dat maakt ook de muizenboomtrappen en de zwevende trappen erg gewild. 

Wat onderschat wordt, is dat de trap geheel of gedeeltelijk gestoffeerd met tapijt het ook erg goed doet. Dit zorgt niet alleen voor grip, maar het is ook nog eens wat aangenamer qua temperatuur. Hoewel niet iedereen het even mooi vindt, is het dus wel erg praktisch en comfortabel. Mogelijk bij mensen die zich minder conformeren aan wat 'men' mooi vindt, is een gestoffeerde trap soms de beste keuze, aldus veijertrappen.nl 

Lees ook:  Spotify Wrapped 2020

Recent

Wat kun je met Internet of Things doen?

Waarom woonboulevards massaal worden bezocht op feestdagen

Wat zijn de verschillen tussen automaat- en schakelrijlessen?

Innovatie en uitdagingen in de elektronica-industrie

Zo werkt de industrie aan energiebesparing en bedrijfsveiligheid

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings