Schaken populair door nieuwe Netflix-serie

03/12/2020
186
Schaken populair door nieuwe Netflix-serie

De nieuwe Netflix-serie The Queen’s Gambit heeft de verkoop van schaakspellen enorm bevorderd. De algehele interesse in schaken in door de serie namelijk flink toegenomen. Deze toename zorgt er dus voor dat er meer mensen willen schaken. Deze nieuwe vraag zorgt ervoor dat verkopers van schaakborden hun verkopen zien toenemen. Iedereen wil namelijk schaken zoals in deze serie. Bovendien is het schaakspel ook een leuk spel. Zeker in deze tijden van corona waarin we ons steeds meer amuseren met bordspellen. We kunnen namelijk niet echt naar buiten want er is niets te doen. Daarnaast wordt het ook alweer steeds vroeger donker waardoor lekker nog wat wandelen in de avond er ook niet meer in zit. Bordspellen worden dan weer net als vroeger de motor voor ons amusement tijdens deze donkere dagen. Schaken is dus populair door deze nieuwe Netlfix-serie.

De serie

The Queen’s Gambit is een dramaserie uit de Verenigde Staten. De serie speelt zich af in de jaren 50. Anya Taylor-Joy speelt een meisje uit een weeshuis. Het meisje komt er in de serie achter dat ze een enorm talent heeft voor schaken. Door haar schaakkunsten wordt ze dan ook een echte ster. Tijdens dit succes worstelt het meisje met haar verslaving. Haar genialiteit zorgt in combinatie met haar verslaving voor waanzin. In de serie wint het meisje steeds meer toernooien en mag ze het uiteindelijk opnemen de wereldkampioen.

Miniserie

De serie wordt ook wel een miniserie genoemd omdat er maar 7 afleveringen zijn. De duur van de afleveringen varieert tussen de 46 en 68 minuten. Al met al dus toch wel een serie die je niet zo af hebt gekeken. De serie is bovendien gebaseerd op het boek The Queen’s Gambit. In 2003 zou er een verfilming van het boek worden gemaakt. Heath Ledger was hiervoor verantwoordelijk. Helaas werd dit project afgebroken na het onverwacht overleiden van Ledger. Netflix koos er in maart 2019 voor om het boek alsnog te verfilmen. Het eindproduct van deze verfilming is dus deze miniserie.

Recensies

In Nederland wordt de serie dan ook erg goed ontvangen zowel door de gewone kijker als door de kenners. Het Algemeen Dagblad gaf de serie namelijk 5 van de 5 sterren. Lovende woorden zoals "Bewonderenswaardig is dat de serie ook echt over alle aspecten van het schaken gaat en dat visueel heel overtuigend en adequaat toont.” Daarnaast gaf het NRC Handelsblad ook 5 van de 5 sterren. Zij gaven bovendien aan dat zij de het hoofdpersonage gespeeld door Taylor-Joy schitterend vonden.

Lees ook:  Max Verstappen kan in dit seizoen eindelijk potten breken

Recent

Evolutie van de game-console

Frenkie de Jong buitenspel. Hoe nu verder met Oranje en Barcelona?

Voordelen van Realworks website voor makelaars

Het vermogen van Yvonne Coldeweijer: wat verdient de roddelkoningin?

Tips voor het renoveren van je woning

© Nieuwsbeest - 2023
Made with
Web Wings