Max Verstappen kan in dit seizoen eindelijk potten breken

08/07/2021
340
driving lessons leiden

De coureur van Red Bull Racing heeft in de eerste negen races van dit seizoen laten zien dat hij de concurrentie met Mercedes aan kan. Verstappen staat inmiddels 32 punten voor op Mercedes coureur Sir Lewis Hamilton. Sergio Perez volgt op de derde plaats in het WK-klassement met 104 punten. Het is voor het eerst sinds de battle tussen Hamilton en Rosberg in 2016 weer spannend in de strijd om het kampioenschap. Na bijna zeven jaar aan Mercedes lijkt het erop dat er dit jaar wellicht een ander team de beste van de wereld gaat worden.

Red Bull Racing dit jaar wel goed uit de startblokken

Red Bull racing is voor het eerst na de winter goed begonnen. In de afgelopen jaren verkondigde Red Bull steeds dat ze dichtbij Mercedes zouden zitten. Tijdens de eerste race bleek dan vaak dat de Mercedes zo’n vijf tot zeven secondes sneller was. Omdat dit jaar de auto grotendeels hetzelfde is gebleven was de verwachting sowieso al dat alle teams dichterbij elkaar zouden komen. Daarnaast is het ook zo dat er zo’n 10% aan downforce is ingeleverd. Dit is gedaan op verzoek van Pirelli. De bandenfabrikant kwam het afgelopen jaar een aantal keren in de problemen door kapotte banden. Pirelli heeft bij FIA aangedrongen op het verlagen van de downforce. Pirelli hoopte hiermee dat de auto’s dit jaar niet meer zo snel in de problemen met de banden zouden komen. Tijdens de GP in Baku bleek dit echter nog steeds een probleem. Vandaar dat Pirelli nieuwe achterbanden heeft ontwikkeld.

Het probleem van Mercedes

Dat was Mercedes niet meer het beste team is lijkt voor veel mensen als een verrassing te komen. Tijdens de kwalificaties is de Mercedes de laatste races ook niet meer de snelste auto waar dit vroeger standaard wel zo was. Vaak lag de Mercedes dan zelfs nog een paar tienden voor op de Red Bull. Door de verlaging van de downforce met 10% is Mercedes waarschijnlijk in de problemen gekomen. De auto van Mercedes heeft namelijk een ‘low rake’ en is bovendien langer. De Red Bull daarentegen heeft een ‘high rake’. Door dit verschil kan de Red Bull makkelijker draaien in bochten. Het lijkt alsof de verlaging van de downforce slecht uit heeft gepakt voor de “rakefilosofie” van Mercedes. Dit geldt overigens ook voor de auto van Aston Martin die volgens dezelfde filosofie is gebouwd. Hiernaast geldt overigens ook dat Mercedes haar DAS-systeem niet meer mag gebruiken en lijkt hierdoor bandenproblemen te hebben.

Max Verstappen reed zonder rijbewijs

Het grappige aan Max Verstappen is overigens dat hij gedurende zijn eerste jaar in de formule 1 niet eens een rijbewijs had. Dit kwam omdat hij pas 17 jaar oud was. Tegenwoordig is dit niet meer mogelijk. De FIA heeft in het regelement opgenomen dat een coureur minimaal 18 jaar oud moet zijn. Daarnaast is het sowieso wel aan de raden voor coureurs om driving lessons in leiden te volgen om zo hun rijbewijs te halen.

Lees ook:  Steeds meer online bestellingen

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

Web Wings groeit uit tot marktleider in online marketing

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings