Hoe kun je de sfeer op de werkvloer verbeteren?

01/02/2021
366
sfeer werkvloer verbeteren

Als werkgever hoop je dat jouw medewerkers zich inzetten voor jouw bedrijf. Je hoopt dat elke medewerker het liefst een stapje extra zet. Daarnaast zou het ook erg fijn zijn voor iedereen als de sfeer op de werkvloer goed is. Hier en daar eens een leuk grapje en wat humor moet zeker kunnen. Je wilt namelijk niet dat de sfeer op het werk om te snijden is. Dit zorgt er namelijk voor dat veel mensen zich niet op hun plek voelen. Ze voelen misschien dan dat ze constant worden gecontroleerd. Dat is iets waar je als werkgever voor moet uitkijken. Je moet er namelijk voor proberen te zorgen dat je je medewerkers kunt vertrouwen. Maar kun je de sfeer op de werkvloer verbeteren?

Geef medewerkers verantwoordelijkheden

Als eerste kun je ervoor kiezen om je medewerkers verantwoordelijkheden te geven. Zij zijn dan verantwoordelijk voor bepaalde werkzaamheden of controles. Door je medewerkers niet constant regels op te leggen zorg je ervoor dat mensen zich beter kunnen ontwikkelen. Wanneer een medewerker een verantwoordelijkheid geeft voelt deze medewerker zich ook sneller verantwoordelijk. Bij fouten is het dan duidelijk voor deze medewerker dat hij of zij deze fout heeft gemaakt. Je zult dan zien dat de medewerker het dan ook snel weer wil oppakken. Hij of zij wil zijn of haar fout meteen rechtzetten.

Gespannen of slechte sfeer zorgt voor een hoger ziekteverzuim

Een gespannen of slechte werksfeer kan er ook voor zorgen dat het ziekteverzuim hoog is. Mocht dit bij jouw bedrijf zo zijn dan informeer eens bij medewerkers hoe de werksfeer is. Mocht hier nu inderdaad uitkomen dat er verbetering nodig is, pak dit dan meteen aan.

De werksfeer verbeteren

Zo kun je ervoor kiezen om het kantoor beter aan te kleden met planten of juiste andere dingen. Vaak weten werknemers wel wat er goed past binnen het kantoor. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een vrijdagmiddagborrel te organiseren. Deze borrel haalt de spanning van het werk weg vlak voordat het weekend begint. Medewerkers kunnen zo beter tot rust komen in het weekend. Praat meer met je medewerkers en niet over je medewerkers. Overigens geldt dit ook voor medewerkers onder elkaar. Dat roddelen op de werkvloer komt namelijk niet ten goede van de sfeer.

Een pingpongtafel, een voetbaltafel of een Air hockey tafel

Een laatste punt van verbetering is het aanschaffen van een spel. Hierbij kan worden gedacht aan: een pingpongtafel, een voetbaltafel of een Air hockey tafel. Deze tafels kun je dan in een lege ruimte neerzetten. Medewerkers kunnen dan tussen de werkzaamheden door even iets anders doen. Zo kunnen ze even elkaar uitdagen in potje pingpong. Deze vijf minuten pingpong draagt bij aan de creativiteit van de medewerkers. Wanneer zij dan weer aan het werk gaan kunnen zij met nieuwe ideeën weer aan de slag. Zo kun je namelijk tijdens het potje pong even sparren met je collega over die moeilijke vraag. Wanneer je vastzit kan dat potje ervoor zorgen dat even aan iets anders kunt denken. Bovendien zorgt het ervoor dat even gezellig met en tegen die collega kunt spelen. Dit verbetert de sfeer op de werkvloer enorm.

Lees ook:  De top 10 mooiste voetbalspeelsters

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

Web Wings groeit uit tot marktleider in online marketing

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings