Tips om thuiswerken succesvol te laten verlopen!

21/10/2020
270
urenregistratie-app

Vanwege de Coronacrisis is thuiswerken “het nieuwe normaal”. In dit artikel volgen drie tips waarmee jij ervoor zorgt dat thuiswerken een succes wordt.

Uit onderzoek is gebleken dat het is productiever om thuis te werken dan op kantoor. Er worden niet alleen minder kosten gemaakt en medewerkers gaan efficiënter om met hun tijd. Daarnaast is er een lager ziekteverzuim en medewerkers blijven langer gemotiveerd. Daarnaast geldt dat het beter is voor het milieu. Een voorbeeld hiervan is dat er minder files zijn doordat meer mensen de auto laten staan. Aukje Nauta ‘hoogleraar Organisatiepsychologie’ meldt dat, het succesvol is als de werknemer zelf de keuze heeft om thuis te werken. Er is dan een werksfeer met: minder stress, meer autonomie, meer mogelijkheden om innovatief na te denken en te handelen, betere prestaties en meer creativiteit.

Een bedrijf bestaat niet uit bakstenen

De bedrijven die de belangen van de werknemer hoog in het vaandel hebben staan, kunnen de Coronacrisis aangrijpen om hun werknemers te laten kiezen of ze meer vanuit thuis willen werken. Voorbeelden hiervan zijn Facebook en Twitter. Zij sporen hun medewerkers aan om thuis te werken. De bedrijven Kysos uit Amstelveen en Typegast uit Groningen hebben beiden hun kantoor vaarwel gezegd. Beide bedrijven werken nu volledig digitaal zonder bedrijfspand. Vragen die vaak gesteld worden zijn: “hoe werk ik nu het beste thuis als werknemer? Waar moet ik opletten?”. We geven je drie belangrijke punten bij het thuiswerken.

Concentratie

Misschien wel een van de belangrijkste punten is concentratie. Afleiding is net als op kantoor een groot probleem. Thuis heb je niet de sociale controle van collega’s en een baas die een oogje in het zeil houden, om ervoor te zorgen dat sommige mensen niet te veel op hun smartphone zitten. Zeker met alle sociale mediakanalen zoals Twitter, LinkedIn, Facebook, Instagram en WhatsApp kan het moeilijk zijn om je goed te concentreren. Wat doe je eraan? Nou dat is vrij eenvoudig, leg die smartphone weg totdat je klaar bent met een taak. Want doordat je eerst iets afmaakt hoef je niet elke keer stukken opnieuw te lezen die je anders vergeten zou zijn. Je blijft bezig met je taak en aan het einde wacht een fijne beloning. Dus laat dat Appje even wachten en werk even door, des te sneller is het werk af en kun je even pauzeren op je telefoon. Daarnaast kan het ook handig zijn om een vast moment op de dag te plannen voor het smartphonegebruik. Je hersenen vinden dit fijner en daardoor is je concentratie ook beter.

Werkschema

In een werkschema werk je een planning uit waar je die dag aan gaat werken. leg je vast wanneer je wat doet. Het is belangrijk om kleine opdrachten samen te pakken. Vergeet daarnaast niet om genoeg pauze te pakken. Door de pauzes kunnen de hersenen namelijk even wat anders doen en kun je fris beginnen. Het is ook belangrijk om een eindtijd op te schrijven. Doordat je thuiswerkt, let je minder op de tijd en kun je overuren maken, zonder dat je het doorhebt. Om inzicht te krijgen in de uren die thuiswerkt kun je gebruik maken van een urenregistratie-app. De app zorgt niet alleen voor een overzicht van je uren, je kunt er namelijk ook een werkschema in maken, zodat je zo productief mogelijk kunt werken.

Lees ook:  Storage Wars in Nederland: is het mogelijk?

Ritme

Wanneer je het fijner vindt om te werken in de avond of in het weekend in plaats van de ochtend, doe dit dan ook vooral. Je moet werken op de tijden dat jij lekker in een ritme kan komen. Let er wel op dat je geen hele dagen werkt, want dat houd je niet vol. Plan je taken zo dat wanneer je even minder concentratie hebt, je taken oppakt die makkelijker zijn. Deel je dag zo ideaal mogelijk in. Voor de grote taken geldt dat je deze dus moet oppakken wanneer je de volledige concentratie kunt opbrengen. Deel je agenda met je baas zo weten jullie beiden waar je aan toe bent. Zo weet de baas ook hoeveel uren je maakt.

urenregistratie-app

 

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings