Steeds meer isolerende gordijnen op de markt

14/02/2023
191
gordijnen

Hoe meer ramen in huis, hoe meer warmte er in, maar ook uit je huis kan. Steeds meer mensen kiezen voor isolerende gordijnen. Dit komt, omdat isolerende gordijnen een handige manier zijn om energie te besparen. Energie besparen wordt in deze tijd van inflatie ontzettend veel gedaan. Deze gordijnen worden hierdoor de laatste tijd ook meer verkocht dan normale plissegordijnen voor kunststof kozijnen. Toch moeten de voordelen niet overschat worden.

Nieuwe gordijnen

In de winter kunnen ramen dus een groot energielek zijn, vooral wanneer je enkel glas hebt volgens een energie-expert bij Milieu Centraal. Ook hangt het af van het type woning. In een tussenwoning gaat veel meer warmte verloren via de ramen dan wanneer je een vrijstaand huis hebt. Ben je van plan om nieuwe gordijnen aan te schaffen? Dan zijn isolerende gordijnen toch zeker het overwegen wel waard. Gordijnen die isolerend zijn hebben zwaardere stoffen en zijn vaak gemaakt van dubbele plissegordijnen met een aluminium coating. Dit is niet voor niets, want als je deze omlaag trekt dan worden er horizontale buisjes gevormd voor een isolerende luchtlaag. Dit zorgt ervoor dat er meer warmte binnen blijft, maar zoveel meer als de normale vouwgordijnen is het niet. Daarom moeten deze niet overschat worden.

Glasisolatie

Waar vel mensen nu de isolerende gordijnen gaan aanschaffen, blijft glasisolatie toch de slimste keuze. Dit is volgens Milieu Centraal een betere oplossing, omdat dubbel glas zorgt voor meer warmte die binnen blijft en je ook nog eens minder geluidsoverlast hebt. Tripple glas is nog beter, maar als je daarvoor kiest dan heb je ook nieuwe kozijnen nodig en dat hebben veel mensen er niet voor over volgens de expert van Milieu Centraal. Heb je niet het geld voor glasisolatie of ben je afhankelijk van een huurbaas? Dan zijn isolerende gordijnen sowieso een goede oplossing. Ook kun je dan nog denken aan kozijnfolie. Dit is een goedkope manier om warmteverlies te voorkomen. Je moet er dan wel rekening mee houden dat je verduistering hebt binnen. Dat is niet heel goed voor je als je veel in die ruimte bent, want daglicht is belangrijk. Voor een slaapkamer zou dit wel een goede optie kunnen zijn.

Meer lezen op Nieuwsbeest? Lees hier ons artikel over het prijsplafond.

Lees ook:  Nederland ziet steeds meer energiezuinige airco’s

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings