Steeds meer online bestellingen

06/07/2021
661
just eat takeaway

Door de coronapandemie zijn veel mensen meer en meer online aan het bestellen. Zo zagen we een toename in het aantal online bestellingen op websites zoals Bol.com. Tijdens de feestdagen werd er zelfs zoveel besteld dat PostNL het niet meer aan kon. De bezorgtijden liepen enorm op. Een belangrijke factor hierin was overigens de sluiting van de niet-essentiële winkels vanwege de coronapandemie. Dit zorgde ervoor dat mensen wel online moesten bestellen. Inmiddels zijn de niet-essentiële winkels gewoon weer open. Toch is de verwachting dat in de toekomst het aantal online bestellingen hoog blijft.

Online eten bestellen

Naast een toename van het online bestellen van producten heeft de coronapandemie er ook voor gezorgd dat er meer mensen gebruik zijn gaan maken van eetbezorgdiensten. Bedrijven zoals just eat takeaway en Uber Eats hebben hun omzet zien stijgen. Mensen bestelden vanwege de sluiting van de horeca massaal online hun eten. De horecaondernemingen zijn ook massaal gebruik gaan maken van deze bezorgdiensten. Vaak was dit in combinatie met het afhalen van eten nog de enige optie die de horecaondernemingen hadden. Om toch een beetje geld te kunnen verdienen moesten zij dus wel overstappen op deze bezorgdiensten. Doordat deze ondernemers nu in deze platforms hebben geïnvesteerd is de verwachting dat zij in de toekomst hier ook gebruik van blijven maken. Doordat het aanbod groot blijft zullen er ook steeds meer mensen gebruik gaan maken van deze platforms.

Een nieuwe speler

Binnen de markt van het bestellen en bezorgen is er een nieuwe speler actief geworden in Nederland: Gorillas. Bij Gorillas kunnen mensen hun alledaagse boodschappen bestellen. Deze worden vervolgens binnen tien minuten thuisbezorgd. Gorillas is een directe concurrent van het bedrijf Picnic die ook boodschappen thuisbezorgd. Daarnaast concurreert Gorillas ook met bezorgdiensten van de bekende supermarkten zoals de Jumbo en de Albert Heijn. Gorillas onderscheidt zichzelf van haar concurrenten door de extreem snelle bezorging. Dit zorgt ervoor dat mensen niet meer naar de supermarkt hoeven. Zij bestellen online en kunnen vervolgens na een kwartier al beginnen met koken. Het bezoeken van een supermarkt kost als snel een halfuur met heen en terugreizen. Dit is dus echt een innovatief concept uit de 21ste eeuw.

Hoe werkt Gorillas?

Gorillas is voor alsnog alleen actief in een aantal grote steden. Als je wilt bestellen bij Gorillas dan moet je de Gorillas-app downloaden. Vervolgens kun je via deze app de bestelling doorgeven. De bestelling komt vervolgens binnen bij het distributiecentrum dat het dichtst bij jou licht. Vervolgens worden de (verse) producten verzameld. De koerier springt op de fiets en vliegt met jouw bestelling naar jou toe. Voor je het weet gaat de bel en kun je gaan beginnen met koken. Het is dus eigenlijk allemaal best eenvoudig. Nu verwacht je natuurlijk dat er hoge bezorgkosten zijn maar dit valt ook relatief gezien mee. De standaard bezorgkosten zijn namelijk maar €1,80.

Lees ook:  Terrassen en winkels lijken weer open te gaan

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings