Steeds meer restaurants kiezen voor een nieuwe website

19/11/2020
268

Sinds de opkomst van het internet is eigenlijk elk bedrijf wel online te vinden. Je doet eigenlijk niet echt mee als je geen website hebt. Het is een onmisbare tool geworden voor bedrijven. Nu dat in Juist in deze corona-periode is een website cruciaal. Veel bedrijven worden gedwongen om hun diensten en producten online aan te bieden om nog enige omzet te draaien. Restaurants zijn het hardste getroffen door de maatregelen en moeten hun eten voor afhalen of bezorging aan bieden om boven water te blijven.

Thuisbezorgd de redder in nood?

Veel mensen zouden zeggen dat een nieuwe website laten maken een beetje overdreven is, maar daar is helemaal niets mis mee. Restauranteigenaren hebben het idee dat het via thuisbezorgd goedkoper is om hun eten aan te bieden. Wat daarbij echter over het hoofd wordt gezien zijn de hoge percentages die thuisbezorgd vraagt voor het aanbieden van het eten. Dit maakt de kleine winstmarges waar veel restaurants mee te maken hebben nog kleiner. Daarom kiezen veel restaurants er voor om hun via hun eigen website direct aan de klanten te leveren. De investering in een nieuwe website is schijnbaar rendabel genoeg om het voor de meeste restaurant eigenaars te proberen.

Waarom nu?

Sinds 14 oktober zijn de restaurants gesloten en het is voorlopig nog niet duidelijk wanneer deze weer open gaan.  Als restaurant doe je er daarom slim aan om je verdienmodel aan te passen totdat jouw zaak weer open mag voor gasten.

Steun de horeca

Behalve dat de restaurants nieuwe websites laten maken zijn er ook nog andere initiatieven om de horeca steun te bieden. Zo is de overheid met meerdere steunpakketten voor de restaurants bezig. Zo wordt het verlies dat zij in de afgelopen maanden hebben geleden deels gecompenseerd. Bovenop het steunpakket van de overheid zijn er ook meerdere lokale initiatieven om de horeca te steunen. Zo is er in de uit eten hemel Maastricht het haw pin magazijn gestart waar lokale restaurants die wellicht geen website hebben in staan met hun menu en het telefoonnummer zodat je alsnog heerlijk bourgondisch thuis kunt genieten.

Lees ook:  Gratis kinderopvang: is het wel realistisch?

Recent

Wat kun je met Internet of Things doen?

Waarom woonboulevards massaal worden bezocht op feestdagen

Wat zijn de verschillen tussen automaat- en schakelrijlessen?

Innovatie en uitdagingen in de elektronica-industrie

Zo werkt de industrie aan energiebesparing en bedrijfsveiligheid

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings