Storage Wars in Nederland: is het mogelijk?

07/04/2021
212
Storage wars

Storage Wars in Nederland, is dat mogelijk? Je kent het Amerikaanse programma Storage Wars misschien wel. Hier kopen handelaren inboedels uit opslagboxen op. Ze veilen een self storage box ter plekke, de hoogste bieder wint natuurlijk de box. Als je het programma wel eens gezien hebt, dan zitten er soms wat mooie vondsten bij, maar soms staat er alleen maar troep in de box. Dit is de gok die ze hebben moeten nemen. De grootste, meest waardevolle vondst in Storage Wars heeft een waarde van $ 7.5 miljoen. De waarde was makkelijk te schatten omdat het bestond uit een tas met geld. Helaas konden de mensen die het geld hadden gevonden, niet alles bewaren, maar konden wel $ 1.2 miljoen houden als beloning voor de vondst. Maar is Storage Wars ook mogelijk in Nederland?

Storage Wars in Nederland?

In Nederland zijn er ook meerdere bedrijven die zich bezighouden met het verhuren van opslagruimtes en self storage boxen. Stel de verhuurder betaalt de huur van zijn box niet meer, mag de verhuurder van de boxen dan de inhoud zich toe-eigenen en deze tijdens een veiling verkopen? In Nederland is een rechter nodig die het contract tussen huurder en verhuurder kan ontbinden. Ook moet de rechter toestemming geven als de box ontruimd wordt. Er zijn mogelijke uitzonderingen waarbij de verhuurder recht heeft op de inhoud van de box. Maar deze blijven te onzeker en is ook afhankelijk van het contract.

Gekke vondsten

Er zijn heel veel dingen gevonden tijdens Storage Wars. Zo hebben ze een box gevonden waar alleen maar oude kranten en tijdschriften in lagen. Er lagen meerdere kranten uit 16 augustus 1977 bij. De dag dat Elvis Presley is gestorven. De kranten kregen een waarde van $ 90.000. Een andere bieder voor een self storage box had een tas vol met geld gevonden. Alleen waren de hoofden van de dollars eruit geknipt. Toch werd het geld als een geldig betaalmiddel gezien. Zo was de tas met geld nog $ 24.000 waard. Over het algemeen werden er nog oude vintage videospellen en speelgoed gevonden. Die verrassend genoeg toch heel veel geld opleverden. Je kan van dit geld nog lekker op vakantie gaan.

Lees ook:  Opmerkelijk nieuws uit Duitsland

Recent

Zo vrolijk jij je verzenddoos op!

Het vermogen van Youtuber Gio Latooy

Jutta Leerdam gezien met omstreden Amerikaanse influencer Jake Paul

Charlene de Carvalho-Heineken en haar gigantische vermogen

Een verbod op gokreclames en vanaf wanneer het in gaat!

┬ę Nieuwsbeest - 2023
Made with
Web Wings