Streamingsdiensten moeten meer investeren

19/07/2022
279
voorbinddildos

Grote streamingsdiensten in Nederland zoals Netflix en Videoland moeten gaan investeren in Nederlandse films, documentaires en series. Dit wordt tenminste besproken in een wetsvoorstel in de Tweede Kamer. Dit wordt voornamelijk gedaan zodat de zichtbaarheid en productie van zulke films, documentaires en series worden versterkt. Wat dit precies allemaal inhoudt en hoe dit wetsvoorstel uitziet zullen we hieronder verder toelichten.

Een enorm grote jaaromzet voor streamingsdiensten

De afgelopen jaren zijn de huidige streamingdiensten uitgegroeid tot een groot en bij iedereen bekend begrip in deze samenleving. Jaarlijks hebben zij dan ook een miljoenenomzet. Het wetsvoorstel stelt voor dat deze streamingsdiensten een deel van hun omzet moet investeren in Nederlandse films, documentaires en series. Door deze investeringen wordt er ook een kans gegeven aan onafhankelijke producenten. Naast dat deze dan meer ruimte mogen innemen in de filmindustrie, zorgt dit ook voor een gevarieerd aanbod.

Waarom meer Nederlandse films?

Maar waarom moet er meer worden geïnvesteerd in Nederlandse films? Dat heeft eigenlijk twee redenen. Allereerst is het produceren van een Nederlandse film enorm duur, dit zal tegenwoordig dan ook niet snel gedaan worden. Doordat er meer wordt geholpen met de investering zal de filmindustrie worden gelift. Dit betekent niet alleen voor de producenten, maar ook voor de economie, acteurs en alle andere mensen die daarbij komen kijken.

Een andere reden om te investeren in Nederlandse films is dat de Nederlandse cultuur zichtbaar zal blijven. Doordat er steeds minder mensen, met name jongeren, naar Nederlandse films, theatervoorstellen of documentaires kijken komen ze steeds minder in contact met de Nederlandse cultuur. Dat in tegenstelling met bijvoorbeeld de Amerikaanse cultuur die vaak terugkomt in het huidige aanbod op streamingsdiensten. Hier gaat het vaak om films met een niet betekenisvol verhaal of bepaalde voorwerpen zoals voorbinddildo’s. Dit terwijl de Nederlandse cultuur iets moet zijn waar we trots op moeten zijn. Het produceren van Nederlandse films zal er dus voor zorgen dat de Nederlandse cultuur zal blijven voortbestaan.  

Of we daadwerkelijk meer Nederlandse films, documentaires en series gaan zien is dus nog maar de vraag. Tot op heden is het alleen nog maar een wetsvoorstel. Of het ervan gaat komen is nog maar de vraag. Het zal in ieder geval wel gaan bijdragen aan de Nederlandse culturele audiovisuele productie.

Lees ook:  Een nieuwe Netflix serie van Sony

Recent

Wat kun je met Internet of Things doen?

Waarom woonboulevards massaal worden bezocht op feestdagen

Wat zijn de verschillen tussen automaat- en schakelrijlessen?

Innovatie en uitdagingen in de elektronica-industrie

Zo werkt de industrie aan energiebesparing en bedrijfsveiligheid

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings