Tips om je huis bewoond achter te laten

11/09/2023
120
Tips om huis bewoond achter te laten

De vakantieperiode is voor een groot aantal mensen voorbij, maar sommige moeten nog gaan genieten van hun welverdiende vakantie komende periode. Mocht jij nog op vakantie gaan dan hebben wij nog tips voor je om je huis bewoond achter te laten gedurende de periode dat jij weg bent. Met een paar makkelijke stappen laat je aan de buitenwereld nauwelijks zien dat je op vakantie bent. In dit artikel lees je tips om je huis bewoond achter te laten.

Wek de indruk dat er iemand thuis is

Voor vertrek is het prettig als het huis opgeruimd is, maar zorg ervoor dat je huis niet té opgeruimd is. Het moet niet lijken alsof er niemand woont en het een showroom is. Je kunt eventueel een aantal glazen of kopjes neerzetten bij de eettafel of in de woonkamer. Zet een paar stoelen scheef en zorg bij de bank dat er een deken of kussens rommelig liggen. Zo wek je de indruk dat iemand net op de bank heeft gezeten met iets te drinken erbij.

Zorg voor verlichting

Een donker huis wekt niet de indruk dat er iemand thuis is. Zorg ervoor dat je in de avond uren automatische verlichting hebt werken, zodat er een paar lampen aan en uitgaan. Dit geldt ook voor de buitenverlichting. Vaak kun je dit soort lampen kopen en/of instellen dat ze automatisch aangaan of alleen aangaan als er iemand is.

Maak je huis levendig

Een huis met telkens gesloten gordijnen of rolluiken laat blijken dat er niemand thuis is. Zorg er daarom voor dat je kiest voor elektrische gordijnen die je kunt besturen via een app of die je automatisch kunt instellen dat ze open en dicht gaan. Zorg dat je zowel boven als onder elektrische gordijnen hebt. Kijk hier voor meer over elektrische raambekleding.

Je buren zijn je beste vriend

Het is prettig om goede buren te hebben en zeker in een situatie dat je ze nodig hebt. Als je een goede band hebt met je buren kun je aan hun vragen of ze tijdens je vakantie de brievenbus willen legen, planten water te geven en ervoor zorgen dat je huis levendig is. Heb je geen prettige buren? Dan kun je ook aan je familie of vrienden vragen die in de buurt wonen om af en toe langs te gaan bij je woning.

Heb je nog een vakantiebestemming nodig? Lees hier een gids voor reizigers in Zweden. Of bekijk hier de populairste vakantie eilanden voor Nederlandse toeristen.

Lees ook:  Huis in 2022

Recent

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

Het beste bedrijfsuitje organiseren deze zomer

Terra Management Search: 25 jaar van excellente leiderschapsbemiddeling

Hoe is de Bitcoin halving verlopen?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings