Tips voor het beste onderhoud van je douchedeur!

27/02/2023
209
Shower

Ben je op zoek naar een nieuwe douchedeur voor een compacte badkamer, kijk dan eens rond op de website van Badkamerplanet. Hier stel je eenvoudig je eigen douchecabine samen. Wil je graag weten wat de voordelen van een douchedeur zijn en hoe je deze het beste onderhoud? Lees dan snel verder!

Voordelen

Ga je voor een douchedeur in je nieuwe badkamer, dan brengt dit zeker voordelen met zich mee. Allereerst zorgt een douchedeur ervoor dat er geen water in de rest van de badkamer loopt tijdens het douchen. Bovendien blijft het lekker warm in je douchecabine als je deze af kunt sluiten met een deur.

Welk materiaal is de beste keuze?

Kies voor het materiaal van je douchedeur hoogwaardig kwaliteit aluminium. Wil je graag een moderne en luxe uitstraling aan je badkamer geven? Kies dan voor mooie chromen details. Je kunt mat wit glas kiezen voor meer privacy onder de douche. Transparant glas is ook een goed idee. Zo kun je de badkamer ruimtelijk laten ogen.

Veiligheidsglas

Let er bij de aanschaf van de deur op dat deze voorzien is van veiligheidsglas. Veiligheidsglas zal in duizenden stukjes breken wanneer het kapot gaat, in plaats van grote scherven. Hierdoor is de kans dat je je aan het glas zal snijden veel kleiner, en dus stukken veiliger, zeker met kinderen in huis.

Anti kalk

Kies ook voor een deur met een anti kalk coating. Dit houdt in dat de douchedeur van een laagje anti kalk is voorzien. Hierdoor zal er minder snel kalk aan het glas van de deur hechten. Maar ook met een anti kalk coating is het verstandig om de glazen van de douchedeur goed af te drogen na het douchen. Dit doe je eenvoudig met een wisser.

Laat je douche extra blinken!

Wil je je douche extra laten shinen, maak je douchedeur dan eens in de zoveel tijd schoon met schoonmaakazijn. Meng hiervoor 1 deel azijn met 1 deel water in een plantenspuit en spuit hiermee op het glas. Neem het glas na 30 minuten af met een vochtige doek en je douchedeur zal weer blinken als nieuw. Met bovenstaande tips heb jij een douchedeur die zowel veilig als functioneel is!

Lees hier de ultieme gids en volgorde van schoonmaken!

Lees ook:  Digitalisering: zakelijk internet steeds belangrijker

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

┬ę Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings