Van verhaal tot animatiefilmpje

17/08/2021
236
animatiefilmpje

Freek de Jonge gaat een 3D animatiefilmpje maken van één van zijn verhalen uit een van zijn recente voorstellingen. Dit wordt verteld door De Jonges collega Silvester Zwaneveld in het NPO Radio 1-programma ‘Op de plank’. Zwaneveld vermeld tevens dat hij samen werkt met De Jonge aan het maken van dit animatiefilmpje.

Een mooie samenwerking

De geroemde cabaretiers Freek de Jonge en Silvester Zwaneveld hadden elkaar voor het eerst getroffen bij de podcast ‘Zo maak je een cabaretprogramma’. Naar aanleiding van deze ontmoeting gingen de twee cabaretiers gelijk aan de slag met het maken van het 3D animatiefilmpje. Silvester Zwaneveld heeft eerder al meerdere internationale festivals gewonnen met zijn kort animaties. Hij vindt het echter nog een zeer grote eer om aan de slag te gaan samen met Freek de Jonge. Ze hopen dat over een maand of twee de eerste versie klaar is om getoond te worden. Over welk verhaal van Freek de Jonge het animatiefilmpje wordt gemaakt, wilt Zwaneveld echter nog niets kwijt.

Radio programma ‘Op de plank’

In het radio programma ‘Op de plank’ van presentatrice Astrid de Jong blikken een groot aantal kunstenaars van het podium terug op het verschrikkelijke rampjaar voor de cultuursector, welke zwaar getroffen is door alle coronamaatregelen. Theaters en andere locaties binnen de cultuursector zijn gedurende de gehele winter vrijwel allemaal gesloten geweest. Tijdens de uitzending beantwoorden onder andere Youp van ’t Hek, Claudia de Breij en Simone Kleinsma ook nog vragen van enthousiaste theaterbezoekers over de huidig situatie, welke nog zeer onduidelijk blijft.

Huidige maatregelen

Culturele locaties zijn inmiddels weer open voor publiek, echter zijn er wel een aantal regels waaraan gehouden moeten worden. Zo geeft de Rijksoverheid aan dat de basisregels ten alle tijden blijven gelden, denk aan 1,5 meter afstand houden. Daarnaast mogen alleen de culturele locaties open waar een vaste zitplaats mogelijk is en zul je als bezoeker een coronatoegangsbewijs moeten kunnen tonen.

Lees ook:  De veranderingen bij Spotify

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings