Veelbesproken Japanse kannibaal wat Nederlandse opat is overleden

12/12/2022
112
kaarten met quotes

De 73 jaar oud geworden bekende kannibaal Issei Sawaga is gestorven aan een longontsteking. De kannibaal werd een bekendheid in Japan en was trots op zijn misdaden. Hij schreef zelfs meerdere boeken waarin hij zijn kannibalistische activiteiten tot in de details beschreef.

Renee Hartevelt

Hij is in Nederland vooral bekend om zijn gruwelijke moord op Renee Hartevelt. Sawaga en Hartevelt studeerde samen begin jaren 80 in Parijs. Hij nodigde Hartevelt uit op zijn 32e verjaardag voor een diner. Ineens schoot Sawaga haar dood, met een schot in de nek. Hij verkrachtte haar en sneed haar erna in stukken, en bakte zelfs sommige delen. De overige delen stopte hij in koffers. Enkele dagen later at hij verschillende delen van haar lichaam op. Sawaga werd betrapt en gearresteerd in het park Bois de Boulogne, toen hij haar andere delen van haar lichaam probeerde te dumpen.

Geestesziek

Toen hij voor de rechter verscheen besloten Franse doctoren dat Sawaga geestesziek was en niet kon worden berecht. Tot 1984 heeft hij nog in een Franse psychiatrische instelling gezeten, toen werd hij overgebracht terug naar Japan. In 1985 werd hij vrijgelaten uit de gevangenis en gezond verklaart.

Media aandacht

Sindsdien wil hij graag zijn verhaal doen aan de wereld. Hij ontving graag journalisten en werd meerdere keren uitgenodigd op landelijke televisie. Hij schreef ook twee bestsellers over zijn gruwelijke daden. In 2018 werd er zelfs een film over hem gemaakt genaamd: Caniba. In die film gaf hij ook eerlijk toe dat hij er niks aan kon doen tegen zijn fascinatie om mensen op te eten. Voor verschillende muziekgroepen was hij een inspiratiebron. Zoals The Stranglers met het nummer La folie en The Rolling Stones zongen in Too much blood over zijn moord.

Familie van Hartevelt

De familie van Renee Hartevelt waren niet blij met al die media aandacht, maar konden er weinig aan doen. Ze hebben als gezin al heel veel mee moeten maken met Sawaga door alle media aandacht. Daarom zijn ze nu ook opgelucht dat hij overleden is. Nu kunnen ze het eindelijk gaan verwerken een plek geven.

Steun door kaarten met quotes

Wereldwijd had Sawaga van veel mensen respect gewonnen. Hij kreeg daardoor ook veel steun van zijn wereldwijde fans. Enkele jaren geleden kreeg Sawaga een beroerte en werd ziek en zat vanaf toen in een rolstoel. Vanaf die tijd heeft hij veel steun ontvangen door middel van bloemen en kaarten met quotes. Nu hij is overleden zullen er wel meer films over hem gaan verschijnen.

Lees ook:  De ROAST van Famke Louise!

Recent

Evolutie van de game-console

Frenkie de Jong buitenspel. Hoe nu verder met Oranje en Barcelona?

Voordelen van Realworks website voor makelaars

Het vermogen van Yvonne Coldeweijer: wat verdient de roddelkoningin?

Tips voor het renoveren van je woning

┬ę Nieuwsbeest - 2023
Made with
Web Wings