Het vermogen van Charlene de Carvalho-Heineken

27/03/2023
216
Charlene de Carvalho-Heineken en haar gigantische vermogen

Op 31 oktober is de Quote 500 van 2022 gepubliceerd, waarbij erfgename Charlene de Carvalho-Heineken zoals verwacht de eerste plaats inneemt. De totale rijkdom van de rijkste mensen in ons land bedraagt dit jaar bijna € 230 miljard, met een gemiddelde rijkdom van ongeveer € 460 miljoen. Charlene staat bovenaan de lijst van 47 miljardairs, met een vermogen van ruim € 12,8 miljard.

In dit artikel zullen we meer informatie geven over de gigantische vermogen van Charlene de Carvalho-Heineken. Wie is zij precies en wat haar vermogen is. Ook zullen we bespreken hoe zij aan haar enorme fortuin is gekomen.

Charlene de Carvalho-Heineken

Charlene de Carvalho-Heineken is de dochter van Freddy Heineken, de voormalige eigenaar van het Heineken-bierconcern. Ze werd geboren in Amsterdam in 1954 en studeerde rechten aan de Universiteit van Leiden. 5 jaar na de ontvoering van haar vader in 1983 sloot ze zichzelf aan bij het bestuur van Heineken en in 2002 nam ze het na het overlijden van haar vader het Heineken-imperium over. Het aandelenpakket dat daarbij hoorde was destijds 3,7 miljard. Inmiddels woont ze met haar man in Londen, maar ze is nog steeds nauw betrokken bij het bedrijf en houdt toezicht op de strategie en ontwikkeling ervan.

Vermogen van Charlene de Carvalho-Heineken

Volgens Quote bedraagt het geschatte vermogen van Charlene € 12,8 miljard. Dit is een lichte daling ten opzichte van het voorgaande jaar, zo meldt het magazine: 'Ondanks een groeiende omzet en succesvolle prestaties van Heineken, heeft de angst voor een recessie ervoor gezorgd dat het aandeel minder aantrekkelijk werd voor beleggers.' Ondanks deze ontwikkeling verdiende ze dit jaar meer dan € 130 miljoen aan dividenden uit het bedrijf, wat heel wat biertjes in de kroeg kan bekostigen.

Hoe heeft Charlene de Carvalho-Heineken haar fortuin vergaard?

Charlene de Carvalho-Heineken heeft haar fortuin geërfd van haar vader, Freddy Heineken, de voormalige eigenaar van het Heineken-bierconcern. Na ontvoering van haar vader in 1983 nam Charlene de controle van Heineken over en bouwde het verder uit. Het bedrijf is nu een van 's werelds grootste brouwerijen met meer dan € 23 miljard omzet in 2020. Charlene's persoonlijk vermogen groeit ook elk jaar door de stijgende aandelenwaarde van Heineken.

Wat doet Charlene de Carvalho-Heineken met haar vermogen?

Charlene de Carvalho-Heineken staat bekend om haar betrokkenheid bij verschillende goede doelen en liefdadigheidsinstellingen. Zo is ze voorzitter van de Freddy Heineken Foundation, die wetenschappelijk onderzoek naar bier en alcohol financiert, en de Heineken Africa Foundation, die zich richt op het verbeteren van de levensomstandigheden in Afrika.

Interessante feitjes over Charlene de Carvalho Heineken

Charlene de Carvalho-Heineken bezit 23% van de aandelen van Heineken. Na het overlijden van haar vader in 2002 erfde De Carvalho zijn aandelenpakket met een toenmalige waarde van € 3,7 miljard, waardoor ze grootaandeelhouder van Heineken werd. Sinds 2017 staat Charlene Heineken op de eerste plaats in de Quote 500.

Kortom, heeft Charlene de Carvalho-Heineken één gigantische vermogen en is zij de rijkste vrouw van Nederland.

Lees ook:  Populaire trappen anno 2022 

Recent

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

Het beste bedrijfsuitje organiseren deze zomer

Terra Management Search: 25 jaar van excellente leiderschapsbemiddeling

Hoe is de Bitcoin halving verlopen?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings