Vrouw van El Chapo opgepakt op vliegveld in de VS

23/02/2021
304
El Chapo

El Chapo, je kent hem vast als bekende drugsmagnaat. Gisteren is zijn vrouw in de VS opgepakt. De 31-jarige Emma Coronel Aispuro werd aangehouden op het internationale vliegveld Dulles in de buurt van Washington. El Chapo zelf zit al een tijdje achter slot en grendel. Emma Coronel Aispuro heeft een Mexicaanse en Amerikaanse nationaliteit. Ze wordt door het Amerikaanse ministerie van Justitie verdacht van drugsmokkel. Het schijnt zo te zijn dat ze van plan was om minstens een kilo heroïne, vijf kilo cocaïne, 1000 kilo marihuana en 500 gram crystal meth naar de VS te smokkelen. Ook heeft de vrouw van El Chapo geholpen bij zijn ontsnapping uit een Mexicaanse gevangenis in 2015. Ze bood ook hulp bij de tweede ontsnappoging in 2017 toen El Chapo werd uitgeleverd aan de VS. Mogelijk moet ze morgen al voor de rechter verschijnen.

Levenslang voor El Chapo

Joacquin Guzman, met andere woorden El Chapo, werd twee jaar geleden veroordeeld tot een levenslange celstraf voor zijn rol bij het Sinaloa-kartel. Het kartel smokkelde al jaren enorme hoeveelheden drugs naar de VS. Het kartel groeide uit tot de machtigste drugsorganisatie in Mexico, misschien wel van de hele wereld. In 2015 ontsnapte El Chapo uit een Mexicaanse gevangenis via een tunnel. Deze tunnel was gegraven door zijn aanhangers en het blijkt dat zijn vrouw, Emma, ook heeft geholpen bij de ontsnapping. De tunnel was 1,5 kilometer lang en liep vanuit zijn cel naar buiten. Ook gebruikten ze ondergrondse tunnels bij het smokkelen van de drugs naar de Verenigde Staten. Een paar maanden na de ontsnapping werd hij weer opgepakt. Bij de arrestatie kwamen er meerdere handlangers van de drugsbaas om het leven. In 2017 werd El Chapo uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Hij zit momenteel in een gevangenis in Manhatten. Hier zit hij in een vleugel waar ze zijn taal, Spaans, niet spreken. Hij mag binnen 24 uur, maar één uur buiten zijn cel zijn.

Familie

Emma Coronel Aispuro en El Chapo zijn sinds 2007 samen en hebben twee dochters, zij zijn in 2011 geboren. De vader van Coronel Aispuro deed ook mee aan drugshandel, hij werd in 2013 opgepakt in een magazijn waar flink wat marihuana lag opgeslagen. El Chapo heeft ook nog andere kinderen, eind 2019, is zijn zoon tijdens een veldslag in Mexico ontsnapt.

Lees ook:  Openingstijden horeca verruimen: tijd om uw horeca ambitie waar te maken?

Recent

World Happiness Report: Nederland is heel gelukkig

Een energiezuinig leven bij jou in huis

Waarom het belangrijk is om je huisdier te ontwormen

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings