Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

04/06/2024
13
letselschade

Heb je door schuld van een andere partij schade opgelopen? Bijvoorbeeld fysiek na een verkeersongeval of juist mentaal? Dan is het goed om te weten waar je recht op hebt. Medische kosten mogen in dit geval bijvoorbeeld verhaald worden op de schuldige partij. Wanneer je om welke reden dan ook letsel oploopt, bevind je je echter in een kwetsbare situatie. Je moet dealen met fysieke- en misschien wel mentale klachten en je hebt dus vaak ook de energie niet om uit te zoeken waar je wel of juist geen recht op hebt. Daarom is het bij letselschade altijd verstandig om een deskundige in te schakelen.

Een Letselschade bureau is absoluut onmisbaar. Zij voorzien niet alleen van deskundige hulp, maar ook persoonlijke aandacht. Zo helpen ze je gedurende het hele traject op weg. Een letselschadebureau zal jouw belangen behartigen en in de meeste gevallen kost dit niets. De bijkomende kosten worden (opnieuw) verhaald op de schuldige partij. Jij hoeft je verder nergens zorgen om te maken. Dat geeft rust om te werken aan je herstel. Wel zo geruststellend. 

Maar waarom is een letselbureau eigenlijk altijd noodzakelijk? Welke voordelen levert het op om voor een deskundig bureau te kiezen? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten. 

Moet een letselschadebureau altijd ingeschakeld worden? 

Laten we voorop stellen dat niets verplicht is. Jij bepaalt zelf of je wel of geen letselschadebureau inschakelt. In sommige gevallen is een letselschadebureau inderdaad niet noodzakelijk, zoals bij een verkeersongelukje. Meestal kan dit dan snel zelf worden afgewikkeld met de schuldige partij. Bijvoorbeeld wanneer er geen of nauwelijks verwondingen zijn veroorzaakt. Als het gaat om enkele tientjes aan schade. Wees je er wel van bewust dat je zelfs met weinig letsel altijd recht houdt op gratis deskundige hulp. Voel je dus zeker niet bezwaard om dit alsnog in te schakelen. 

Bij grotere schade, altijd een letselschadebureau inschakelen!
Als de schade echter groter is dan verwacht, dan is het sowieso verstandig om een letselschadebureau in te schakelen. Niet alleen omdat het veel tijd en moeite kost om uit te zoeken waar je recht op hebt, maar ook omdat zij met hun expertise beter in staat zijn om je belangen te behartigen. Zo geniet je van meer zekerheid. 

Het werkt niet averechts 

Veel mensen zijn bang dat het enkel averechts werkt als ze een letselschadebureau inschakelen. Wat zal een verzekeringsbureau dan wel niet denken? Hier hoef je echter niet bang voor te zijn. Sterker nog: de meeste verzekeringsmaatschappijen gaan er al standaard vanuit dat de belangen van de cliënt door een deskundig bedrijf worden behartigd. Het staat zelfs in de wet beschreven onder artikel 6:96BW. Hier staat uitdrukkelijk beschreven dat het de bedoeling is dat je als letselschade slachtoffer een letselschadebureau inschakelt. 

Ook overheerst soms de angst dat de kosten voor het inschakelen van een letselschadebureau uiteindelijk van de schadevergoeding worden afgetrokken. Dit is echter niet het geval. De verzekeringsmaatschappij is namelijk verplicht om naast de schadevergoeding ook de kosten voor het bureau af te handelen. Deze komen dus niet voor rekening van het slachtoffer. 

Lees ook:  Complete tandheelkundige zorg voor gezinnen

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

De meest “luxe” provincies van Nederland

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings