Waarom is Excel zo populair geworden?

12/11/2020
303
excel training

Excel is een van de programma's van Microsoft Office. Dit programma kan zowel door bedrijven als door particulieren worden gebruikt.

Je kunt het gebruiken voor alle bewerkingen, zoals het bijhouden van administratie en meterstanden, en je kunt ook creatievere doelen uitvoeren, zoals afvallen of een planning maken. Je kunt teksten en cijfers combineren, bijvoorbeeld in de vorm van een tabel. U kunt bepalen voor welke berekeningen je getallen moet gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld de gemiddelde uitgaven voor beheer berekenen, of het uitgegeven bedrag optellen of aftrekken. Ook kun je Excel mooie grafieken en diagrammen laten maken.

Excel wordt voornamelijk gebruikt voor berekeningen. Maar doordat je de gegevens eenvoudig organiseert in Excel, is het ook geschikt voor bijvoorbeeld een overzicht van contacten met adresgegevens.

Verschillende werkbladen en cellen

Excel werkt op basis van cellen in een groot werkblad. Elke cel heeft een naam, die is samengesteld uit letters en cijfers. Alle rijen hebben een ander nummer en alle kolommen hebben een letter. Cel A1 is de eerste cel in de linkerbovenhoek, ernaast vind je B1, enzovoort. Een standaardwerkblad bevat duizenden kolommen en rijen, dus je hebt voldoende ruimte om de gegevens op te slaan. Elk "vel" van de eenheid wordt een "werkblad" genoemd, en alle werkbladen samen worden een werkboek genoemd. Je kunt verschillende namen aan de werkbladen toekennen om ze van elkaar te onderscheiden. Als je niet genoeg ruimte hebt, kunt je altijd meerdere bladen toevoegen.

wat heb je nodig?

Als je Excel wilt gebruiken, heb je dit programma nodig. Het maakt deel uit van de Microsoft Office-suite. De nieuwste versie is Office2020. Het bevat ook andere programma's, zoals Word voor tekstverwerking en PowerPoint voor diapresentaties. Het softwarepakket kan worden gekocht via computerwinkels en winkels op internet. Het Office-pakket is niet goedkoop en de adviesprijs van Microsoft (de fabrikant) is 149 euro. Om hier goed mee om te leren gaan is het wel aangeraden om een Excel training te volgen. Door de velen functionaliteiten zien veel mensen door de bomen het bos niet meer. Door hier een cursus over te volgen weet je zeker dat je het hele programma goed weet te benutten.

Lees ook:  De Nederlander is en blijft gelukkig

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

┬ę Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings