Waarom we de huidige zomers minder vaak gaan terugzien

19/07/2022
244
kondome bestellen

Tegenwoordig komt het bijna iedere zomer wel eens voor, een hittegolf of extreem hoge temperaturen. Ook de afgelopen dagen is sprake van hoge temperaturen in Nederland en de landen om ons heen. We weten allemaal dat dit te maken heeft met de vervuiling en de opwarming van de aarde. Maar toch zullen we deze zomers minder vaak terugzien in de toekomst. De zomers, maar ook winters, zullen er de komende tientallen jaren steeds anders uit gaan zien. Wat we precies hiermee bedoelen en wat dit precies inhoudt gaan we verder uitleggen!

Een warme zomer, is dat nog zo zeldzaam?

Tegenwoordig wordt het warmer in de zomer in vergelijking met tientallen jaren geleden. Hittegolven komen dan ook steeds vaker voor. Een eeuw geleden kwam een hittegolf zo één keer per 20 jaar voor, in het klimaat dat we nu hebben komen hittegolven ongeveer elke twee tot drie jaar voor. Het is dus steeds minder zeldzaam dat de temperaturen soms uitschieten. Daarnaast worden ook de hittegolven steeds warmer. Dit betekent dat de temperaturen tot wel drie graden warmen zijn dan een eeuw geleden.

Hoe ontstaan deze warme temperaturen?

Dat de temperaturen steeds hoger worden wil niet zeggen dat het iedere zomer enorm warm gaat worden in Nederland. Er zijn natuurlijk ook uitzonderlijke momenten. Europa is tenslotte nog uniek ten op zichten van andere continentalen, daar is de temperatuurstijging nog veel hoger en meer te merken. Hoe die hittegolven precies ontstaan? Dat heeft te maken met de huidige droogte. Wanneer de zon veel schijnt zal er meer water verdampen dan normaal is. Wanneer er meer water wordt verdampt dan normaal is zal de temperatuur gaan stijgen. Het gevolg van droogte is dus een stijging van de temperatuur. Daarbij is er natuurlijk ook al jarenlang sprake van de opwarming van de aarde die daarbij een rol speelt.

Hoe ga je met de warmte om?

Bij extreem hoge temperaturen is het belangrijk dat je rustig aan doet, doe vooral geen inspannende activiteiten. Daarnaast is het verstandig om de zon te vermijden en genoeg water te drinken. Kun je niet zo goed tegen de warmte? Blijf dan vooral binnen met de airco aan. Om een nieuwe babyboom te vermijden is het natuurlijk wel aan te raden om dan kondome bestellen. Zorg in ieder geval voor in goede ventilatie wanneer het in de avond afkoelt en laat overdag alle gordijnen of rolluiken dicht. Zo zullen de hoge temperaturen in huis niet zo extreem worden als dat ze buiten zijn. Dan zorg je er in ieder geval voor dat je genoeg slaap krijgt.

Lees ook:  De Bitcoin bereikt de magische 10,000 dollar grens

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings