Wat is Augmented Reality?

18/04/2021
340
Wat is Augumented Reality?

Augumented Reality (AR) is weergave van nieuwe werkelijkheid waarbij er animaties worden geplaatst over de realiteit. Een bekend voorbeeld van Augumented Reality is de bekende app Pokémon Go. Via deze app is het namelijk om Pokémon tot leven te wekken. De camera van je smartphone filmt de werkelijkheid terwijl de smartphone zelf de animatie van Pokémon in deze nieuwe realiteit plaatst. Het lijkt hierdoor alsof de Pikachu die je probeert te vangen ook echt voor je staat. De maker van Pokémon heeft inmiddels ook een soort gelijk spel geïntroduceerd in het thema van Harry Potter.

Toepassingen van AR

Steeds meer bedrijven gaan werken met AR. Ook Google. Het bedrijf heeft namelijk modellen van dieren gemaakt die je via je smartphone op je in huis kunt plaatsen. Zo lijkt het net alsof er een panda in je huis ziet. Door de hoge kwaliteit van het model kun je ook details van de dieren goed zien. Daarnaast is er nu ook bedrijf begonnen met virtuele pashokjes. Het idee van het virtuele pashokje is dat je kleding kunt passen vanuit thuis zonder dat je naar te winkel hoeft te gaan. Dit is met name handig voor webshops die als gevolg hiervan minder retourzendingen ontvangen. Dit bespaart dus ook veel geld. Ook Ikea gebruikt overigens AR. Zo kun je die nieuwe kast alvast virtueel in je huis zetten om te kijken of deze past bij de bank en de tv. Dit zorgt ervoor dat je niet meer naar de winkel hoeft te komen en gewoon digitaal kunt bestellen via de webshop.

AI en VR

Naast AR zien we ook een toename van het gebruik van Artificial Intelligence en Virtual Reality. Onder AI valt bijvoorbeeld de computer vision van pegamento. Deze computer vision kan door middel van beeld herkenning achterhalen welke objecten er voor de camera staan. Dit zie je bijvoorbeeld terugkomen bij parkeergarages waar camera’s de nummerborden van auto’s scannen. Zo hoef jij als klant alleen maar te betalen en hoef je geen kaartje meer af te geven om weg te rijden uit de parkeerplaats.

VR zien we terug wanneer er bijvoorbeeld huizen of kantoren gebouwd worden. In de virtuele wereld wordt namelijk al een voorstelling gemaakt van het gebouw zoals het eruit moet komen te zien. Zo kan een eventuele koper alvast een inkijkje krijgen in zijn of haar nieuwe huis of kantoor. Daarnaast zien we ook dat er steeds meer gegamed wordt in VR. Je komt dan als speler in een geheel nieuwe realiteit terecht.

Deze nieuwe technologieën vormen de basis van een nieuwe wereld waarin wij mensen gaan leven. We werken steeds minder en gaan steeds meer genieten van de mooie dingen in het leven.

Lees ook:  De software trends van nu

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings