AR technologie en stand van zaken anno 2021

28/03/2021
263
beeld herkenning

Een aantal jaren geleden was AR technologie gloednieuw en was het volop in het nieuws te zien. Toen der tijd was een van de populairste toepassingen te vinden in de app: Pokemon GO!. Deze app maakte het mogelijk om in het echte leven op pad te gaan en hier te gaan zoeken naar Pokemon. Vervolgens ging je deze Pokemon vangen en werden ze gebruikt om sterker te worden. Het was meteen een hype en vrijwel iedereen deed eraan mee. Toch was het al snel weer voorbij en daarmee verdween AR weer uit ons dagelijks leven.

Beeldherkenning

Waarom is AR technologie nog niet dagelijks gebruikt wordt

Hoewel de technologie enorm handig is en een paar dingen in ons leven gemakkelijker kan maken, wordt het toch niet in het dagelijks leven toegepast. Dit heeft vooral te maken met de mate waarin wij deze technologie nodig hebben. Buiten een aantal specialistische toepassingen is hier verder geen sprake van. Hierdoor zien wij het dus ook niet terug in ons dagelijks leven, en daardoor lijkt het alsof de technologie volledig verdwenen is. Dit is echter niet het geval. De technologie is nog steeds aanwezig en wordt nog veel aan gewerkt en ontwikkeld aan de AR technologie.

Toepassingen van AR (beeldherkenning)

Binnen enkele industrieën wordt AR nog volop toegepast. Beeldherkenning is een van deze technieken binnen AR die veel wordt toegepast binnen de maak industrie. Met beeldherkenning wordt het makkelijker om foutjes te herkennen en op tijd aan te passen. Het gevolg hiervan is dat je veel tijd kan besparen en productiefouten kan voorkomen. Binnen ons dagelijks leven wordt AR steeds meer gebruikt binnen de schoenen en mode branche. Zo is het nu bij steeds meer winkels mogelijk om een bepaald item te scannen en dit als ware te passen. Deze technologie maakt het mogelijk om meteen te zien hoe ene bepaald item je staat. De verwachting is dat AR binnen 10 jaar een steeds groter rol in ons leven gaat spelen!

Beeldherkenning

Huidige staat van AR

Op dit moment is AR dus vooral interessant binnen de grotere industrieën. Zo zijn er nu meer bedrijven die zich bezig houden met het toepassen van de technologie binnen grote bedrijven. Pegamento, Studiodip en open circle solutions, zijn slechts enkele techbedrijven die zich hiermee bezig houden. Naar verwachting zal dit aantal alleen maar blijven stijgen. Uiteindelijk zullen er ook meer bedrijven AR gaan ontwikkelen voor consumenten. In Japan is dit al aan de hand en wordt AR meer toegepast in het dagelijks leven. Wanneer dit naar Nederland komt is nog onbekend. Dit kan nog een aantal jaren duren. Verwacht wel dat dit een grote impact op je dagelijks leven gaat hebben!

Lees ook:  Instagram en TikTok video’s zoeken via Google

Recent

Wat kun je met Internet of Things doen?

Waarom woonboulevards massaal worden bezocht op feestdagen

Wat zijn de verschillen tussen automaat- en schakelrijlessen?

Innovatie en uitdagingen in de elektronica-industrie

Zo werkt de industrie aan energiebesparing en bedrijfsveiligheid

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings