Wat kunnen jongeren doen in tijden van corona?

10/12/2020
289
Wat kunnen jongeren doen in tijden van corona?

Wat kunnen jongeren doen in tijden van corona? Corona zorgt ervoor dat er, helaas voor jongeren, veel minder momenten van sociale interactie zijn. Dit terwijl jongeren juist behoefte hebben aan sociale contacten met leeftijdsgenoten.

Speciale campagne voor jongeren

Om te voorkomen dat jongeren ondanks de geldende maatregelen toch met elkaar gaan afspreken is er een campagne ontwikkeld. “Slimmer chillen = Corona killen!!!” is de slogan van deze campagne. Het idee is dat jongeren door goed na te denken snappen dat zij niet met elkaar moeten afspreken in grote groepen. Daarnaast geldt natuurlijk ook dat jongeren boven de 18 jaar ook 1,5 meter afstand van elkaar dienen te houden. Met deze campagne wil de overheid jongeren aanzetten tot het bedenken van creatieve oplossingen hiervoor. Zo kunnen jongeren filmpjes insturen met een creatieve oplossing voor het bekende “chillen”. Iedereen die een inzending instuurt maakt kans op een prijs. Via deze campagne probeert de overheid samen met de jongeren een oplossing te vinden. Voor meer informatie over deze campagne kijk je op slimmerchillen.nl. Op deze website kun je bovendien een speciale ringtone downloaden die is gemaakt in samenwerking met minister Fred Grapperhaus.

Welke oplossingen zijn er?

Een van de oplossingen die veel wordt gedeeld is het videobellen met elkaar. Dit kan in diverse vormen voorbij komen. Zo zijn er ten eerste natuurlijk verschillende Apps en programma’s die men hiervoor kan gebruiken. Zo is het mogelijk om via WhatsApp, Facetime (alleen Apple) en Snapchat, om met elkaar te videobellen. Daarnaast kan er ook gebruik worden gemaakt van Zoom, Skype, Google Meet of Teams. Voor deze programma’s geldt dat deze voor bijna alle smartphones beschikbaar zijn. Daarnaast kun je via deze programma’s ook de videocall via een laptop of desktop volgen en bijwonen. Dit zorgt ervoor dat nog meer vrienden mee kunnen doen.

Wat kun je nog doen?

Wat je dan vervolgens gaat doen, kun je zelf bepalen. Voor de jongeren boven de 18 kun je natuurlijk samen even een pilsje of een fles wijn openen. Voor alle jongeren geldt dat het natuurlijk mogelijk is om met elkaar de ervaringen van het leven te delen. Daarnaast kun je ook samen met anderen Netflix kijken of een van de andere streamingdiensten. Voor de jongeren onder de 18 geldt dat zij meestal nog naar de middelbare school gaan. Het voordeel hiervan is dat zij wel nog contacten hebben met klasgenoten tijdens de lessen. Ook is het natuurlijk een idee om leuke posts te maken op de bekende sociale mediakanalen. Denk aan een Tiktok met al je vrienden. Door alle filmpjes naast- of achterelkaar te plakken lijkt het toch als of jullie samen herinneringen maken. Een andere optie die natuurlijk ook al voor corona veel gebruikt werd is het samen gamen. Voor de meeste gamers is dit namelijk al langer bekend. Je kunt namelijk in een call met elkaar gaan en dan de bekende multiplayer games met of tegen elkaar spelen.

Lees ook:  Dumping van drugsafval komt steeds vaker voor

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings