Welke bioscoopfilms zijn het echt waard in 2024?

09/11/2023
100
Welke bioscoopfilms zijn het echt waard in 2024?

Afgelopen jaar barste het van de nieuwe bioscoopfilms. Denk alleen al aan de meeslepende film Oppenheimer of wat dacht je van SAW X. Om dit te kunnen overtreffen is veel werk nodig, maar het is ze toch gelukt. Zo staat ook in 2024 veel moois op ons te wachten en hier hebben we een mooi overzicht van gemaakt.

Kingdom of the planet of the apes

De aftrap op onze lijst wordt gegeven door "Kingdom Of The Planet Of The Apes." Na een frisse start is dit alweer de vijfde film in de geliefde reeks. Het verhaal ontvouwt zich in de toekomst, enkele generaties na het bewind van Caesar, de ster uit de vorige films. In deze tijd zijn apen de dominante soort, genietend van een vreedzaam bestaan, terwijl de mensheid zich schuilhoudt. Terwijl een nieuwe leider onder de apen opkomt en zijn eigen rijk bouwt, onderneemt een jonge aap een reis die hem doet twijfelen aan alles wat hij ooit heeft geleerd. Zijn keuzes hebben het potentieel om de toekomst zowel voor apen als mensheid te veranderen.

Lees ook: weetjes over de ziekte van Crohn.

Aquaman and the Lost Kingdom

Nadat in 2018 de eerste film op het witte doek kwam, komt het tweede deel onze kant op. Hierbij zijn de verwachtingen nog hoger dan de eerste film. Nadat corona ervoor heeft gezorgd dat de film vertraagd werd staat ons een spectaculaire film te wachten.

Na al die jaren mag Aquaman eindelijk plaatsnemen op de troon van Atlantis. Wanneer een eeuwenoude kracht zich losmaakt, staat Aquaman voor de uitdaging een onwaarschijnlijke samenwerking aan te gaan om Atlantis en de wereld te behoeden voor onherstelbare schade. Daarbovenop heeft hij te maken met nieuwe vijanden, zoals Black Manta, vastberaden op wraak, en King OR, die niet bepaald blij is met zijn halfbroer op de troon. Het belooft een spannend avontuur vol onverwachte wendingen en epische confrontaties!

Tip: Lees hier alles over de impact van AI

Night Swim

Een totaal andere film dan de vorige twee, maar daarom zeker niet de minste. Ga 2024 dan ook in met volle moed, want deze nieuwe thriller/horror film gaat je de stuipen op het lijf jagen.

Ray verhuist samen met zijn gezin naar een vrijstaande woning waar een zwembad in de tuin is aangelegd. Hij heeft de hoop opnieuw prof te worden nog niet opgegeven en overtuigd zijn vrouw Eve ervan dat dit zwembad niet alleen leuk is voor de kinderen, maar ook nog eens een nieuwe kans kan zijn om weer op professioneel niveau te komen. Maar wanneer een duister geheim uit het verleden van het huis wordt onthuld, ontketent dit een kwaadaardige kracht die het gezin onverbiddelijk meesleurt naar angstaanjagende diepten.

2024: een jaar vol verrassingen

We hebben nu kort drie films besproken waarvan we volledig overtuigd zijn dat het een ware hit op het witte doek kan worden.  De een is meer gericht op horror en de ander meer op avontuur, al met al zal het een jaar worden waarin voor ieders wil wat te vinden is.

Lees ook:  Wat verdient een loodgieter?

Wilt u deze films liever thuis kijken? Dan raden wij u aan gebruik te maken van een goede soundbar die de juiste geluiden weet te produceren. Hierdoor lijkt het net of je zelf in de bioscoop zit. Lees hier meer over om er achter te komen welke geluidsinstallatie in jouw woning past.

Vond je dit interessant? Lees dan ook over de toename van narcisme binnen de maatschappij

Recent

World Happiness Report: Nederland is heel gelukkig

Een energiezuinig leven bij jou in huis

Waarom het belangrijk is om je huisdier te ontwormen

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

┬ę Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings