Winkeliers willen begin maart hoe dan ook open

24/02/2021
272
Winkeliers

Gisteren, op 23 februari, is er nog een persconferentie geweest waar iedereen op zat te wachten. Gelukkig mogen de kappers, schoonheidssalons en andere contactberoepen (behalve sekswerkers) weer open. Ook is het mogelijk om te kunnen winkelen op afspraak. De winkels mogen dus nog niet open voor bezoekers. In Groningen heeft een eigenaar van een kringloopwinkel al zijn deuren geopend. Een Drentse horecaondernemer heeft ook al zijn terras geopend. Hier blijft het niet bij als het aan de winkeliers ligt. Ze willen open!

 

INretail staat achter de winkeliers

Volgens de winkeliersvereniging, INretail, bereiden winkeliers zich voor om hun filialen te heropenen. Dit zullen ze begin maart doen als andere beroepen weer open mogen. De verenging hoort van meerdere winkeliers, vanuit heel Nederland, dat ze open willen. Het is mogelijk dat de winkeliers die na 2 maart open gaan, een boete kunnen krijgen van 4000,- euro. Er zijn honderd winkeliers in Klazienaveen die graag open willen. Ze zeggen dat de boete minder erg is dan het alternatief: dicht blijven. INretail benadruk dat ze begrip hebben voor de winkeliers, maar waarschuwt ze wel voor de consequenties. ‘’Ze zijn alles al kwijt, ze hebben niets te verliezen’’, benadrukt de zegsman van INretail. Momenteel zijn er nu 56.000 winkeldeuren dicht. Dit gaat om 700 miljoen omzet per week. Het zijn 300.000 banen, waarvan 50.000 banen onzeker zijn. Over het algemeen staat de mensen achter de winkeliers. Zij willen ook dat de winkeliers alles open gooien.

 

Burgemeesters willen versoepelingen

In het weekend kwamen de burgemeesters ook al in het nieuws. Zij willen ook graag versoepelingen van de coronamaatregelen. Ze merken dat ‘de rek eruit is’. De burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, zegt dat de mensen moe zijn en een beetje gedeprimeerd. De burgemeester van Utrecht krijgt regelmatig brieven van inwoners bij wie het water aan de lippen staat. Misschien dat het openen van de winkeliers al een stukje helpt.

 

Testevenement corona

Fieldlab Evenementen is op 15 februari begonnen met testevenementen. Eerder in het nieuws was te horen dat er bij een testevenement in Utrecht een medewerker was besmet. Dit kwam omdat de medewerkers zich niet goed aan de corona regels hielden. Het positieve is: alle deelnemers aan het testevenement hebben geen corona gekregen. De test is dus gelukkig geslaagd, hierdoor zijn we weer een stapje dichter bij een zomer vol festivals in 2021. En hoeven we minder Netflix te bingen.

 

Lees ook:  Bijna alle planbare zorg in de ziekenhuizen wordt geschrapt

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings