Yoga ook in Nederland steeds populairder

05/04/2021
250
yogamatq

Het is al langer bekend dat yoga erg populair is, ook hier in Nederland. Zeker in de coronaperiode zijn steeds meer mensen aan de slag gegaan met yoga. De cijfers geven aan dat er in ons land minstens 350.000 yogasessies per maand plaats vinden! Dit heeft ook te maken met een stukje gemak. Je kunt yoga namelijk altijd en overal doen, je hoeft er je huis en zelf je slaapkamer niet voor uit. Ook heb je er niet veel attributen voor nodig. Het helpt wel wanneer je een goede yogamat hebt.

Maar waarom yoga?

En natuurlijk doen deze mensen niet voor niets allemaal aan yoga. Er zijn aangetoonde voordelen die consistente yoga met zich mee brengt. Het voornaamste doel van yoga is dat je jouw geest en je lichaam met elkaar in connectie brengt, ze moeten als één worden. Dit bereik je door de yogaoefeningen op je yogamat goed en gecontroleerd uit te voeren. Deze oefeningen, oftewel Asana’s, leggen de focus vaak op het strekken van het lichaam en je ademhaling. Als alles op zijn plek valt, dan ervaar je een bepaalde rust, zowel lichamelijk als geestelijk, die weinig technieken je kunnen bieden.

Het hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn. Veel mensen hebben het idee dat yoga uit allerlei moeilijke bewegingen, maar niets is minder waard. Zoals we eerder al zeiden is het geschikt voor iedereen, jong en oud.

Versoepeling van het lichaam

Uit verder onderzoek is ook gebleken dat 71% van de mensen die in Nederland aan yoga doen minder last krijgen van sportblessures en pijntjes. Je lichaam wordt er dus wel degelijk stabieler van. Deze onderzochte mensen geven ook aan dat ze op andere vlakken vooruit gaan. Zo zeggen zij beter in slaap te vallen in de avond, automatisch gezonder eten en bovendien dat hun lichamelijke gezondheid er in het algemeen op vooruit gaat.

Je profiteert er ook van als jij iemand bent die wel eens in de stress schiet. Yoga verlaagd het stressgehalte en helpt je om je hoofd koel te houden. Redenen genoeg om het eens een kans te geven?

Lees ook:  Nieuwe Spider-Man film: No Way Home

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings