Yoga als middel tegen corona stress

09/11/2020
279
Yoga

Dankzij de corona crisis en het feit dat mensen steeds meer opgesloten in hun huis zitten zijn de stress niveaus in Nederland enorm hoog. Een van de manieren die mensen hebben gevonden om de stress van het thuiszitten en van de pandemie tegen te gaan zijn fysieke activiteiten. Mensen hebben hun eigen sportschool in hun tuin gebouwd en anderen hebben hele ruimtes in hun huis omgetoverd tot yoga studio’s. Yoga studio’s zoals Yoga Geleen hebben zelfs hele lessen opgenomen voor mensen om thuis te volgen.

De voordelen van yoga tijdens een pandemie

Behalve de vele fysieke voordelen die yoga met zich brengt komen er ook een hope mentale pluspunten bij. Zo is yoga een vorm van meditatie en brengt je lichaam tot rust. Door enkele minuten van je dag te besteden aan wat yoga kun je een mentale helderheid creëren. Ook verhoogt het je concentratie, dus als je als zo velen vanuit thuis moet werken kunnen enkele minuten yoga je helpen om concentratie terug te krijgen. En voor iedereen die vanuit thuis heeft moeten werken de laatste paar maanden dan weet je precies hoe moeilijk dat is.

Andere goede oefeningen tegen stress

Behalve yoga zijn er nog meer oefeningen en activiteiten die je kunt doen om de stress tegen te gaan. Zo is een van de beste manieren om stress tegen te gaan mediteren. Mediteren hoeft niet zoals veel mensen denken dat mediteren op de grond zitten in kleermakerszit is, maar dat hoeft niet. Mediteren kan ook gewoon vanaf je bureau of op de bank. In principe is alles wat je moet doen enkele minuten besteden aan niets anders dan je eigen ademhaling. Door te focussen op je ademhaling geef je jezelf een moment om tot rust te komen. Een techniek die aangeraden wordt is om in de ochtend een tiental minuutjes te nemen om je dag goed te beginnen en tot rust te komen. Deze rust kun je dan meenemen in de rest van je dag. Tijdens het werk kun je jezelf 5 minuutjes geven om deze rust terug te krijgen.

Lees ook:  Eerste Android auto in Nederland

Recent

World Happiness Report: Nederland is heel gelukkig

Een energiezuinig leven bij jou in huis

Waarom het belangrijk is om je huisdier te ontwormen

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings