Baarden laten staan gebeurt steeds meer

21/04/2022
254
baardbalsem

Een baard laten groeien is iets waar veel (jonge) mannen erg van genieten. Het lijkt haast een trend van de laatste jaren om (het allerliefst) een flinke baard te creëren. De liefde voor baardjes lijkt niet meer alleen onder jonge hipsters met een roze fietsbel te leven. Het hebben van een baard mag dan fantastisch zijn, het onderhouden van je baardje is een compleet ander verhaal. Veel mannen weten niet wat ze nodig hebben als het gaat om baardverzorging. Waar let je op, welke baardverzorgingsproducten gebruik je en in welke baardfase bevind jij je?

Jouw baardfase

Je baardgroei is iets waar je over het algemeen niet heel snel invloed op zal hebben. De lengte van jouw baard echter wel. Dit is ten eerste natuurlijk hartstikke persoonlijk en voor elke lengte is weer een andere baardverzorging nodig. De een geniet van zijn mini baardje, bestaande uit niet meer dan een paar stoppeltjes en een ander heeft een enorm lange baard die hij moet doorkammen. Bedenk je goed dat hoe langer en voller jouw baard is, hoe meer verzorgingsproducten eraan te pas zullen komen.

Waar moet je op letten bij het kopen van verzorgingsproducten?

Toch wel het belangrijkste punt als je baardverzorgingsproducten gaat kopen, is de ingrediënten die in een product zitten. Je haren zijn niet heel dol op chemicaliën en de meeste (populaire) producten zitten toch wel volgepropt met allerlei slechte ingrediënten waar je baard niet gelukkig van wordt. Natuurlijke producten zijn een ware uitkomst wat dat betreft. Baardproducten zoals een baardbalsem bijvoorbeeld, zijn ook van belang. Een baardbalsem is met name fijn en handig als je een flink lange baard hebt. In principe is een baardbalsem zoiets als een conditioner voor jouw baard. Je baard krijgt voeding en je voorkomt haaruitval of gespleten haarpunten. Een balsem zal jouw baard lekker zacht maken. Een balsem voor je baard bestaat veelal uit boter die geschikt is voor je huid en haren. De haren worden wat zwaarder, waardoor je baardje de hele dag goed in model blijft. Bij een baardolie is dit effect veel minder en dat is het verschil tussen beide verzorgingsproducten.

Een baardtrimmer

Wellicht weet je niet helemaal zeker of je wel een baardtrimmer moet aanschaffen. Een schaartje alleen zal de klus uiteindelijk niet kunnen klaren, dus is een baardtrimmer eigenlijk best essentieel. Een goede trimmer heeft een precisie waar je u tegen zegt. Je baard zal er altijd mooi, strak en verzorgd uitzien. Belangrijk is dat de haren op een gelijke manier bijgehouden worden en dit bereik je niet met een schaartje. Voor je het weet knip je happen uit je baard of knip je jezelf in de vingers.

Lees ook:  De nieuwste Playstation 5 (PS5)

Recent

World Happiness Report: Nederland is heel gelukkig

Een energiezuinig leven bij jou in huis

Waarom het belangrijk is om je huisdier te ontwormen

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings