Banden van terreinwagens lek geprikt door milieugroep

24/06/2022
232
sleeplinten

Suv en 4x4 bestuurders moeten goed op hun auto letten. De internationale milieuclub ‘Tyre Extinguishers’ is nu ook in Nederland actief. Leden van deze milieuclub laten de banden van terreinwagens leeglopen om de aarde te beschermen tegen ‘deze vervuilers’. De bestuurders van de auto’s lopen hierdoor dus risico.

Als de banden herhaaldelijk worden vernietigd, heb je aan sleeplinten niet veel. Je kan immers niet genieten van je hobby.

Een strafbaar feit

Het leeg laten lopen van banden valt onder vernieling. Voor vernieling geldt een straf van maximaal 22.500 euro boete of maximaal twee jaar gevangenisstraf.

Niet alle bestuurders hebben gelijk door dat de banden van hun auto langzaam leeg lopen. Niet alle auto’s geven het aan als er minder spanning in de banden is. Hierdoor kan de hele band kapot gaan en de kosten voor de bestuurder kunnen dan wel oplopen tot 500 euro.

Doordat de banden niet in orde zijn is er ook een groter gevaar op een stuurfout, zeker in de stad. Als dit nu resulteert in een levensgevaarlijke situatie staat de aanrichter 90.000 euro boete te wachten of vijftien jaar gevangenisstraf.

De ‘Tyre Extinguishers’

De groep zegt maar één doel te hebben: “het onmogelijk maken om een enorme vervuilende 4x4 te bezitten in de stedelijke gebieden van de wereld.” – aldus de ‘Tyre extinguishers

De groep is voornamelijk actief in 7 Europese landen zoals Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en zweden. Sinds kort zijn ze ook in Den Haag actief.

“Door banden herhaaldelijk leeg te laten lopen en anderen aan te moedigen hetzelfde te doen, wordt het kleine ongemak van een lekke band een gigantisch obstakel voor het besturen van enorme moordende voertuigen door onze straten.” – de ‘tyre extnguishers’

"The Tyre Extinguishers zijn nu actief in zeven landen. We zijn niet te stoppen omdat iedereen, waar dan ook mee kan doen. We zullen niet stoppen voordat we het onmogelijk hebben gemaakt om, waar dan ook ter wereld, een slurpende SUV te bezitten in stedelijke gebieden." – Reactie van tyre extinguishers op EditieNL

Geen goede uitkomst

Veel mensen zullen de dupe zijn van deze herhaaldelijke vernielingen. Hierdoor zal deze actie geen goede uitkomst hebben voor de milieu activisten. Er wordt veel opgelet en er zijn hoge straffen verbonden aan deze delicten.

Extre surveillance

Doe aangifte tegen vernieling als jouw banden zijn leeggelopen door de milieugroep. Op deze manier kan de Haagse politie patronen herkennen en extra surveilleren.

Lees ook:  Steeds meer studenten in het hoger onderwijs

Recent

Wat kun je met Internet of Things doen?

Waarom woonboulevards massaal worden bezocht op feestdagen

Wat zijn de verschillen tussen automaat- en schakelrijlessen?

Innovatie en uitdagingen in de elektronica-industrie

Zo werkt de industrie aan energiebesparing en bedrijfsveiligheid

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings