België blijft duur in telecommunicatie

24/06/2021
314
België

De afgelopen jaren zijn de gemiddelde prijzen in de telecommunicatiemarkt hard omlaag gegaan. Logisch ook, want er zijn enorm veel concurrenten bijgekomen die de prijs omlaag hebben gedreven. Toch lijkt het alsof in ons buurtland, België , de tijd stil staat. Hier zijn de prijzen namelijk nog erg hoog in vergelijking met de rest van Europa. Hoe komt dit en wat zijn de prijzen? Je leest het in deze blog!

Internet pakketten zijn nog steeds duur, hoe zit dat met de rest van Europa?

Gemiddeld gezien ligt de gemiddelde prijs van internet pakketten in België 30% hoger dan in de rest van Europa. Opvallend hierbij is dat veel buurlanden (waaronder Nederland) promoties toepassen waarmee er soms wel 50% korting wordt gegeven voor een periode van 6 tot 12 maanden. In België is dit minder aan de orde en liggen de gemiddelde promotiekortingen een stuk lager. Als je heel goedkoop internet wilt hebben moet je naar Portugal. Hier zijn de gemiddelde internetpakketten tot 87% goedkoper dan in België.

Hoe zit het met de all-in bundels?

Ook de all-in bundels inclusief internet, telefonie en tv zijn prijzig in ons land. Voor een bundel met 2 simkaarten betaal je al snel €98 per maand. Dat is dus vrij prijzig ten opzichte van Italië waar dit slechts een fractie van de prijs is. Ook Frankrijk en Spanje zijn een stuk goedkoper op het gebied van telecom. Wil je ene bundel met 4 simkaarten? Dan betaal je al snel €127 per maand. Een flink bedrag dus.

Wat kan ik zelf doen voor lagere kosten?

Om een lager bedrag per maand te betalen voor je telecom dien je meestal over te stappen naar een andere provider. Zit je bij Belgacom? Stap dan over naar Youfone. Let op! Ook dit zal niet heel veel verschil maken in de kosten, telecom blijft in België gewoon erg duur. Je kan ook bellen met klantenservice Belgacom en hier aangeven dat je wilt overstappen.

Bellen met de klantendienst van Belgacom, heeft dat zin?

De  Belgacom klantendienst bellen geeft voor veel mensen een naar gevoel in hun mond. Niet gek want je hoort zo vaak slechte verhalen over de klantenservice, dat je hier vanzelf een vooroordeel aan gaat geven. Toch is dit lang niet altijd waar, sterker nog 99/100 keer heb je gewoon een fijn gesprek.  Als je echt lagere kosten wilt per maand kan het misschien een idee zijn om contact op te nemen met deze klantendienst. Klantendienst Belgacom kun je gemakkelijk bereiken, en als je een abonnement hebt bij Belgacom of Proximus kun j hier gratis naar bellen. Dus pak je kans en probeer die maandelijkse kosten wat omlaag te krijgen!

Lees ook: Een grote stijging van het aantal bedrijven in Nederland.

Lees ook:  Vrouw van El Chapo opgepakt op vliegveld in de VS

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings