Benzineprijzen boven de 2 euro

09/07/2021
340
driving school tilburg

Een aantal weken geleden beschreven we in een artikel dat de prijzen van benzine enorm hoog waren. Inmiddels is deze informatie alweer deels achterhaald. Zo meldde de NOS dat de prijzen inmiddels boven de 2 euro liggen. Er zijn wel grote verschillen. Tankstations naast de snelweg vragen bijvoorbeeld de adviesprijs of zelfs meer dan de adviesprijs. De tankstations in de provincie en in andere gebieden gaan meestal onder de adviesprijs zitten. De benzineprijs van meer dan 2 euro betekent dat men voor een tank van 40 liter minimaal 80 euro is kwijt is. Dit is heel erg veel geld. Sinds het begin van de metingen van de benzineprijzen door UnitedConsumers is de benzineprijs nog niet zo hoog geweest. De organisatie maakt een berekening op basis van de gegevens van de vijf grootste oliemaatschappijen.

Hoe zat het ook alweer?

De olieprijzen zitten enorm in de lift. Dit komt door de coronapandemie. Deze pandemie zorgde ervoor dat in april van 2020 de prijzen voor een vat olie enorm kelder. De olieproducerende landen konden het namelijk niet eens worden over het verlagen van de productie. Dit zorgde voor een gelijk aanbod waarbij de vraag door het vele thuiswerken enorm zakte. Het gevolg hiervan was dat de prijs aan de pomp dus ook zakte.

Olieproducerende landen spelen een smerig spel

Op dit moment zien we juist het tegenovergestelde gebeuren. Wederom kunnen de olieproducerende landen het niet met elkaar eens worden. Het aanbod van olie blijft dus gelijk. Aan de andere kant gaan de bedrijven weer langzaam draaien wat zorgt voor veel meer vraag naar olie. Deze verschuiving zorgt ervoor dat de prijs van olie stijgt. De oliemaatschappijen berekenen deze prijs direct door aan de klanten bij de pomp. Het gekke van dit alles is alleen dat de oliemaatschappijen de prijs hoog hebben gehouden aan de pomp terwijl de prijs van olie veel lager was. Daarnaast is het ook zo dat mensen de olieproducerende landen ervan beschuldigen dat zij bewust niet met elkaar afspraken maken. Zo hopen deze landen op dit moment zoveel mogelijk geld te kunnen verdienen. Dit is natuurlijk een hele slechte manier om geld te verdienen. Toch verbaasd het ons allemaal eigenlijk niets dat dit gebeurd.

Elektrische rijlessen de toekomst?

Deze hoge olieprijzen zorgen ervoor dat auto’s die op benzine rijden minder in trek raken. Dit komt volledig ten goede van de elektrische auto. Een mogelijk gevolg van deze hoge olieprijzen zou kunnen zijn dat de verkoop van elektrische auto’s in een stroomversnelling komt. Voor mensen die willen beginnen bij een rijschool zoals driving school tilburg is het aan te raden om eens te overwegen of rijlessen in een elektrische auto niet verstandig zijn. In Europa is men er namelijk van overtuigd dat elektrisch rijden de toekomst is.  Aangezien elektrisch rijden verschilt van rijden op benzine is het dus aan te raden om elektrische rijlessen te volgen bij een driving school in tilburg.

Lees ook:  De E-sigaret, hoe zit het nou echt?

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

Web Wings groeit uit tot marktleider in online marketing

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings