Bruiloften duur na corona? Dat hoeft niet!

10/05/2022
159
bruiloften

Geloof ons: een mooie bruiloft hoeft niet duur te zijn. Sterker nog: de meest intieme bruiloft met weinig gasten is vaak het speciaalst. Met onze handleiding creëer je ook met een klein budget jouw droombruiloft.

1.Persoonlijke locatie in plaats van groot paleis

We beginnen bij de locatie. Een zaal of trouwlocatie afhuren is nou eenmaal een prijzige aangelegenheid. Soms is het ook nog onpersoonlijk: in feite ben je nog nooit op de betreffende locatie geweest en dan zou je er wel je bruiloft vieren. Dat is toch gek? Kies daarom voor een plek die echt iets over jullie zegt. Houd de bruiloft op de plek van jullie eerste date of vraag een familielid met een grote tuin of jullie daar het feest mogen houden.

2. Hapjes in plaats van uitgebreid buffet

Het tweede dilemma: welk eten wil je op je bruiloft. Ook hierbij is de ene optie goedkoper dan de ander, maar net zo lekker. Kies bijvoorbeeld kleine hapjes die gedurende het feest worden geserveerd in plaats van een zesgangenmenu in een ongemakkelijke, formele setting. Ben je goed in koken of bakken? Wanneer je een korte gastenlijst hebt, kan het best leuk zijn om zelf iets te maken.

3. Versieringen

Een andere manier om binnen je budget te blijven is door te kijken naar de versieringen van de locatie. Je kunt honderden bloemen en gouden ornamenten bestellen, maar dat is soms zonde van het budget. Witte slingers en een terras met sfeervolle verlichting zorgen ook voor een mooi plaatje. Ben je creatief? Dan kun je zelf decoraties maken. Houd je namelijk geld over, dan kun je naderhand nog beslissen of je budget trouwjurken gaat bekijken of toch kiest voor een iets duurdere jurk.

4. Bedankjes

Dit is sowieso een lastig onderdeel, want wat geef je je gasten mee als bedankje? Wees eerlijk: snoep is nou niet echt origineel en vaak smaakt het voor geen meter. In dat geval is het een onnodige kostenpost. Kies daarom voor een bedankje dat écht een blijvende herinnering is, zoals een foto van jullie als bruidspaar. Snoep wordt weggegooid, maar foto’s worden bewaard!

5. De fotograaf

Je staat al niet graag op de foto en dan moet je ook nog eens een dure fotograaf inhuren voor je bruiloft. Dat is eigenlijk onzin. In plaats daarvan kun je op zoek naar kennissen die fanatiek fotograferen en tegen een mooi bedrag jouw bruiloft vastleggen. Dit zullen ze met liefde doen. Vraag ook aan je gasten om naderhand wat foto’s te sturen. Één fotograaf kan natuurlijk niet overal tegelijk zijn.

6. budget trouwjurken in plaats van designer jurken

Voordat je boos wordt: er zijn redenen genoeg om naar een goedkopere bruidsjurk te kijken. De eerste is dat je de jurk toch maar één dag aan zult hebben. Daarna verdwijnt hij in de kast. Ten tweede kun je budget trouwjurken naar je eigen smaak personaliseren tot je droomjurk met kraaltjes en een riempje. Let je op het budget, dan kun je naar een van deze populaire eilanden om je honeymoon te vieren.

Lees ook:  Dit zijn de meest populaire keukenstijlen op dit moment

Recent

Evolutie van de game-console

Frenkie de Jong buitenspel. Hoe nu verder met Oranje en Barcelona?

Voordelen van Realworks website voor makelaars

Het vermogen van Yvonne Coldeweijer: wat verdient de roddelkoningin?

Tips voor het renoveren van je woning

© Nieuwsbeest - 2023
Made with
Web Wings