Corona is (bijna) op zijn retour

20/07/2021
335
haaruitval vrouwen

Corona is nu al bijna anderhalf jaar onder ons. Het virus en de pandemie hebben veel invloed op ons leven. Zeker tijdens de diverse lockdowns. Het ritme van meeste mensen werd er enorm door verstoord. Zo kregen veel mensen het advies om thuis te werken en werden ook de scholen gesloten. Dit zorgde voor gespannen situaties in diverse huizen. Ouders moesten hun kinderen soms helpen bij het schoolwerk. Dit terwijl zij zelf ook voor hun baas moesten werken. Daarbij kwam dan nog eens dat de kinderen ook gedurende de dag geëntertaind moesten worden. Zeker bij de kleinere kinderen was dit een lastig verhaal. De combinatie van thuiswerken en tegelijkertijd zorgen voor de kinderen was weer veel ouders echt heel erg zwaar.

Oude mensen en mensen met een hoog BMI belanden in het ziekenhuis

Al dat thuiszitten deed men natuurlijk niet voor niets. De verspreidde van het coronavirus moest worden gestopt. Met name oude mensen en mensen met een hoog BMI belandde snel in het ziekenhuis na een infectie. Een deel van deze mensen overleefde het uiteindelijk niet. Gelukkig is er nu dan eindelijk een oplossing. Een vaccin dat werkt tegen het virus. Het vaccin voorkomt dat mensen met zware coronaklachten in het ziekenhuis belanden. Voor sommige groepen betekent een vaccinatie zelfs dat deze niet meer in het ziekenhuis terecht komen na een besmetting met het virus. Dit verlaagt ook de druk op de ziekenhuizen enorm.

Corona

Het virus zorgt nog steeds voor problemen

Toch moet er ook nu nog opgepast worden voor het virus. Het leek de goede kant op de gaan maar over een periode van drie dagen kwamen er bijna 30.000 besmettingen bij. Dit zag niemand aankomen. Zelfs het RIVM niet. Het is nu zaak om ervoor te zorgen deze besmettingen weer naar onder te krijgen. Het aantal besmettingen liep op omdat sommige mensen uitbundig gingen feesten. Daarnaast is het ook zo dat sommige mensen dachten dat een besmetting met het virus niet zo erg is. Dit klopt deels. Toch moet men nog steeds oppassen voor het virus. Zo kan iedereen door het virus zijn of haar geur en smaak verliezen. Dit kan tijdelijk zijn maar er zijn gevallen bekend waar mensen na een jaar nog steeds dezelfde klachten hebben.

Hoesten, verkoudheid en vermoeidheid

Naast dat mensen geen ruik en smaak meer hebben is het ook mogelijk dat mensen flink moeten hoesten en verkouden zijn. Ook voor deze klachten geldt dat er gevallen bekend zijn waar mensen naar 1 jaar corona nog steeds niet volledig genezen zijn. Een volgende veel voorkomende klacht is: vermoeidheid. Dit is al meerdere keren naar voren gekomen in het nieuws. Mensen die in maart 2020 corona hebben gehad en nu nog steeds moeite hebben met het oplopen van trappen. Mensen die het geval hebben alsof ze een berg aan het beklimmen zijn. Deze vermoeidheid heeft er bij sommige mensen zelfs voor gezorgd dat zij hun baan zijn verloren.

Extreme haaruitval door corona

Een klacht wat in de diverse media nog niet vaak aanbod is gekomen is haaruitval. 1 op de 4 mensen die in het ziekenhuis belandt krijgt last van haaruitval. Deze haaruitval is het gevolg van hevige koorts in de meeste gevallen. Dit is ook een bekend fenomeen bij andere ziektes. In een artikel van RTL-nieuws komt een vrouw aanbod die verteld dat zij 80% van haar haren is verloren door corona.  De vrouw geeft aan dat zij haar haren gewoon zonder enige moeite uit kon trekken. Voor een vrouw is dit vreselijk omdat de haren een onderdeel zijn van het schoonheidsbeeld van de vrouw. Haaruitval bij vrouwen zorgt ervoor dat vrouwen onzeker worden en een slecht zelfbeeld krijgen. Het is belangrijk voor vrouwen om over deze problemen met andere te praten. Zo kan het zelfbeeld toch weer iets opgekrikt worden. Ervaringen met supplementen die getest zijn laten ons zien dat er gelukkig geen reden is voor directe paniek.

Lees ook:  De Chinees-Indische restaurantcultuur hoort bij Nederland

De toekomst ziet er gelukkig positief uit

Het blijkt dus dat ondanks dat veel mensen niet meer in het ziekenhuis belandden er toch nog wel wat serieuze klachten zijn. De komende maanden wordt het nog even volhouden voor ons allemaal. Iedereen heeft er een zwaar anderhalf jaar op zitten. Mensen kunnen trots zijn dat de wetenschap in een enorm rap tempo een aantal goed werkende vaccins heeft ontwikkeld. Dit draagt eraan bij dat mensen straks de dingen kunnen doen die zij graag willen. Het is nog even volhouden en even goed opletten maar straks wordt alles weer mogelijk!

toekomst

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

Web Wings groeit uit tot marktleider in online marketing

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings